Etter å ha jobbet i 20 år i norsk TV-produksjonsselskaper er Anders Sæther klar for et nytt jobbskifte. Nå går Sæther til ITV Studio der han får jobben som utviklingsprodusent. Han har drevet egne produksjonsselskaper i mange år, og har ellers vært ansatt i Screen Media, Mastiff og Bio Visjon

- Det er ikke første gang at det er «krevende tider» i TV-bransjen. Jeg velger å se på akkurat det som en spennende utfordring. Vi må finne ideer og formater og finansieringsløsninger innenfor de rammene som kanalene gir oss i 2024. De rammene er litt annerledes enn hva de har vært de siste årene, men det skal vi løse, sier Sæther.

Han har vært på både oppturer og nedturer i TV-bransjen og var blant annet daglig leder i Globus Media der han i 2018 var med på en konkurs. Noen av programmerittene til Sæther er«New Scandinavian Cooking» for public service-kanalen PBS i USA, «Sjøsprøyt» og «Nesevis» for NRK, «Veterinærene» for Viaplay og «Sirkus Northug» og «Landskampen» for TV 2 og TV4.

Administrerende direktør, Lars Finnland, i ITV Studios sier det både er «veldig gøy og spennende» å få Sæther med på laget.

- Han har lang erfaring med både å utvikle og selge TV-serier skapt fra egne ideer. ITV Studios har en av verdens største og beste Format-kataloger. Men vi skal også utvikle eget innhold for både det norske og internasjonale markedet. Anders sin brede erfaring og store kontaktnett ser vi frem til å få glede av, sier Finnland.

Les også: Sto bak «Sirkus Northug» - nå skal han lage ny storsatsing med skikongen på TV 2