Ida Jørgensen begynte i stillingen som kreativ direktør i Fremantle våren 2023. Nå vender hun tilbake The Oslo Company. Jørgensen bekrefer ovenfor Kampanje at exiten kommer som en følge av at Fremantle og Monster har blitt slått sammen.

- I forbindelse med mergeren mellom Fremantle og Monster ble det gjort noen endringer i organisasjonen, som gjorde det naturlig for meg å forlate jobben som kreativ leder, sier Jørgensen til Kampanje. 

- Så da mine gamle venner i The Oslo Company tok kontakt med meg igjen og lurte på om jeg hadde lyst til å komme tilbake, føltes det veldig riktig for meg, legger hun til.


Før Jørgensen startet i Fremantle jobbet hun fem år i The Oslo Company, blant annet som sjef for såkalt non-scripted. Nå går hun inn i rollen som leder for underholdning og får ansvaret for utvikling og produksjon av TV-underholdning for produksjonsselskapet.

- Kompaniet er et byrå jeg kjenner godt, med mennesker jeg er glad i og som jeg vet gir meg veldig gode muligheter til å lykkes. I min nye rolle som «Head of Entertainment» får jeg et stort og bredt ansvar, og får muligheten til å bruke min erfaring og kunnskap om TV-produksjon, fortsetter Jørgensen. 

Hun legger til at de skal satse på et bredt spekter av egenutviklet innhold, og sørge for at deres oppdragsgivere får mye underholdning for pengene.

Eksekutive Produsent og Managing Partner i The Oslo Company, Trond H. Kvernstrøm, kunne ikke vært mer fornøyd med Jørgensens comeback. 

- Dette er en gledens dag, og en meget god start på et krevende nytt år. Med Idas kapasitet og kunnskap om TV-underholdning får vi et betraktelig forsterket mannskap. I min tid i TV-bransjen har jeg aldri opplevd tøffer tider, men nå må jeg innrømme at jeg er en forsiktig optimist, forteller Kvernstrøm.

- Det er ingen tvil om at vår bransje står ovenfor noen store utfordringer i året som kommer, men for et uavhengig produksjonsselskap som The Oslo Company tror jeg det også representerer noen spennende muligheter.

The Oslo Company har blant annet produsert humorserien «Føkking Fladseth» for TV 2, realityserien «Camp Kulinaris» for Viaplay og Spellemannsprisen for NRK.