Navn: Anna Karoline Gamme.

Alder: 26 år.

Stilling: Performance Executive Paid Social i Publicis Starcom.

Utdannelse: Bachelor fra Kristiania i markedsføring og merkevareledelse, og mastergrad fra BI og Roma.

Første jobb i bransjen: Media planner i Publicis.

Hobby: Ute i skog og mark, enten på ski, sykkel eller til fots.

I den faste spalten «Unge talenter» tar Kampanje for seg et talent på opptil 30 år som på kort tid har oppnådd mye, eller utmerket seg gjennom å vinne en pris eller sitte i en jury. Under den store bransjekåringen til INMA, «Performance Awards» i oktober, ble Anna Karoline Gamme, kåret til «Årets talent» og hva er vel en bedre kvalifisering til denne spalten enn akkurat den prisen? Men til tross for prisen «Performance Talent» i premiehylla, ser ikke Gamme på seg selv som et talent.

- Jeg tror handlekraft og litt flaks er nøkkelen til suksess. Jeg tror det er bedre at ting blir gjort - enn at alt blir perfekt, sier Gamme.

- Litt klisjé å si
26-åringen fant veien til Publicis Starcom for snart to år siden, først som en media planner og senere som i jobben som performance executive. Det beste med å jobbe i Publicis-huset, er at ingen dager er like.

 - Det er jo litt klisjé å si, men det er virkelig sant. Jeg jobber i en bransje som krever rask omstilling, for i det ene øyeblikket må man finne ut av hvordan man best skal nå ammeku-bønder med relevante budskap, og i det neste skal man planlegge lanseringen av en ny is på pinne. 

Hun beskriver seg selv som akkurat «passe» frekk.

- Det er i hvert fall det jeg har fått høre - og det tror jeg faktisk er bra. Og så håper jeg at jeg er en person som får fram det beste i folk jeg samarbeider med, og at det skapes interessante diskusjoner der jeg er til stede, sier Gamme.

Les mer: Knowit Experience på gulljakt - her er alle vinnerne i Performance Awards

Etter videregående ble første stopp hos Oslo Met.

- Jeg har alltid visst at jeg skulle gjøre noe kreativt, men hva som ligger i det begrepet har endret seg gjennom årene. Da jeg var ferdig på videregående var kreativitet film, foto og tekst, og derfor bestemte jeg meg for å studere «Medier og Kommunikasjon». Etter ett år med produksjoner hvor jeg alltid endte opp som produsent, forsto jeg at jeg var bedre til å ha et overordnet ansvar.

Deretter gikk turen til Høyskolen Kristiania.

- Etter at jeg begynte med markedsføring har jeg forstått at kreativitet handler mer om det å lage effektiv strategi, være løsningsorientert og gjøre det beste med det man har fått. Og dette har jeg får nytte av i mediebransjen hver eneste dag.

Les også: DNB-talent hoppet av studiene for å jobbe i banken: - Jeg har alltid vært fascinert av reklame

Trekker frem forbilder
Hennes største mål er å bidra til utvikling i bransjen.

- En av måtene jeg har lyst til å gjøre dette på er ved å tette gapet mellom betalte og organiske sosiale medier, som ofte snakkes om som to helt forskjellige fagfelt. Likevel ser man best effekt når man tenker på sosiale medier helhetlig, og legger en felles strategi på tvers.

- Hva er det største du har oppnådd så langt i karrieren? 

- Å ta imot samme talentpris som kollega og mentor Stine Walquist tok imot i 2021 og endelig kunne få si til henne «the student has become the master».

Gamme vil slå et slag for kvinner som tør å ta risiko og trekker frem kollega Catharine Mitlid.

- Hun er et forbilde både fordi hun er en strategifaglig ener, og fordi hun sammen med sine med-grunnleggere tilbake i 2002 satset på å bygge noe eget i en mannsdominert bransje. Publicis Starcom har kommet en lang vei fra den gang, og det skyldes i stor grad damer som turte, sier Gamme.

- Hvor ser du deg selv om fem år? 

- Bransjen utvikler seg så fort, så det yrket finnes nok ikke enda. Det er det som gjør det så spennende.

Les også: Starcom har flest vinnersjanser i Performance Awards - én av disse blir årets talent