På Mediaforums mediekonferanse torsdag kveld ble det delt ut fire mediepriser og flere spesialpriser. Coop ble kåret til «Årets annonsør» og NRKs analyseavdeling fikk «Hedersprisen», men stor jubel i salen var det også da landets beste medieselger ble kåret. Prisen og den ærefulle tittelen som «Årets medieselger», gis til den personen som har gjort «en forskjell i arbeidet med mediebyråer og annonsører». Av de fem finalistene, var det til slutt én som skilte seg litt ekstra ut og det var Martin Wenstad Janssen (36) i Snapchat.

- Dette er den prisen som betyr mest og henger høyest for en selger, sier Wenstad Janssen til Kampanje.

Han mottar prisen for andre gang i karrieren da han jobbet som strategisk kundeansvarlig i Aller.

- Det er fire år siden sist gang jeg vant og på den tiden har jeg lært utrolig mye. Det er utrolig hyggelig å få denne prisen enda en gang, og en slik anerkjennelse gjør absolutt ikke at jeg bremser - men heller det motsatte. Dette er en kjempegod motivasjon til å fortsette, sier Norges beste medieselger som sist gang vant prisen i 2019.

Les også: Martin Wenstad Janssen er Norges beste medieselger: - Overveldet og ekstremt glad

- Utrolig konkurransedrevet
Torsdagens pris er den andre på kort tid for superselgeren som er inne i en veldig god periode. Forrige torsdag kunne han juble sammen med kollega Håkon Gedde-Dahl, da de danket ut ni andre kanaler i MFOs «Kanalbattle».

- Jeg er utrolig konkurransedrevet og verdsetter virkelig hver eneste seier. Selv om jeg har vunnet mye i det siste, vinner jeg langt ifra alt jeg deltar i, men det er utrolig morsomt når det klaffer. Og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Les også: Snapchat ble disset i finalen – men slo tilbake og vant årets medie-battle

Vinneren var nominert i selskap med Siri Kristine Tønder Holen i Aller Media, Geir Lamo i Bauer Media, Kristin Hødnebø i JC Decaux og Jeanette Tanbo Kristiansen i Schibsted.

Juryen mener Wenstad Janssen har en unik evne til å forstå kundens behov og strategier, og at han ikke bare er en selger, men også en rådgiver og mentor. 

-  Wenstad Janssen utfordrer konvensjonell tankegang og søker stadig etter innsikt for å bevise effekten av sin kanal. Han tenker ikke bare på dagens mål, men har en langsiktig visjon og strekker seg langt for å være en ekte partner for sine kolleger og kunder, heter det i jurens begrunnelse. 

Her kan du se et vinnerintervju med Martin Wenstad Janssen på torsdagens Mediaforum-fest på The Hub.