Tidligere TV 2-journalist Thea Olsen har de siste 2,5 årene jobbet som forbrukerøkonom i Danske Bank, som tidligere i sommer meldte at de legger ned privatkundevirksomheten sin i Norge. Nå melder Olsen overgang til Handelsbanken, kommer det frem av i en pressemelding.

Sjefstrateg i Handelsbanken, Halfdan F. Grangård, som blir Olsens nye leder i avdelingen for formue og kapitalforvaltning, er fornøyd med å ha fått på plass den nye rekrutten. 

- Handelsbanken har en strategi for vesentlig vekst i det norske privatmarkedet, som innebærer at vi skal ta en større og synligere rolle i Norge. Inn i dette vil Thea spille en viktig rolle med å formidle økonomikunnskap og råd til privatkundene våre. Hun har vist hvor dyktig hun er på nettopp dette, så vi gleder oss, sier Grangård i meldingen. 

Olsen forteller at hun brenner for å hjelpe folk til å ta gode valg for egen økonomi.

- Noe av det viktigste i rollen min som forbrukerøkonom, er å bidra til økonomisk trygghet. Denne rollen handler om å formidle budskapene på en slik måte at så mange som mulig forstår. Enkelt språk har vært en av mine kjepphester, og med gode råd kan jeg, sammen med Handelsbanken, gjøre folk bedre rustet til det som kommer, sier hun.

Ifølge meldingen investerer nå Handelsbanken i et nytt digitalt tilbud til privatkundene sine og har signert nye avtaler med foreningene Tekna og Akademikerne Pluss. Kombinert med personlig rådgivning, håper de på å skape  enda bedre kundeopplevelser.

- Jeg oppfatter Handelsbanken som en utfordrer med høye ambisjoner i det norske bankmarkedet. I tillegg er banken kjent for å ha svært fornøyde kunder. Det kommer ikke av seg selv, så jeg føler meg heldig som nå får denne rollen. Jeg gleder meg virkelig til å bli en del av Handelsbanken, sier Olsen.