Seriegründeren, bærekraftsleder og tidligere journalist Anders Waage Nilsen (48) blir rådgiverselskapet Cowis første bærekraftsjef i Norge. Waage har tidligere vært med å starte flere selskaper, deriblant magasinet Fri Flyt og design- og teknologibyrået Netlife Bergen.

- Vi må bygge om hele samfunnet, øke tilgangen til fornybar energi og få helt nye industrier til å lykkes i stor skala. Ingeniører trengs i alle disse rollene. Jeg vil være med å bidra til at fagområdene jobber enda tettere sammen. Bærekraftig utvikling krever tverrfaglighet, sier Waage Nilsen.

Cowi jobber for å skape bærekraftige løsninger som utvikler samfunnet og er et rådgivende ingeniørselskap.

Administrerende direktør i Cowi, Birgit Farstad Larsen, mener at Waage Nilsens erfaring med startups og gründermiljøer blir et friskt pust i ingeniør- og rådgiverbransjen.

- Anders har betydelig erfaring med å utvikle innovative selskaper som leverer bærekraftige løsninger. En av hans styrker er å føre idé til handling. Han er også en utmerket kunnskapsformidler, som vil bidra til å synliggjøre rådgivernes rolle og verdi i den grønne omstillingen, sier Farstad Larsen.

Waage Nilsen sier at det er med stor ydmykhet han nå går inn i Cowi, et selskap han beskriver som «proppfullt av faglige spydspisser med kompetanse som er avgjørende for det grønne skiftet.»

- Når miljø- og klimakravene skjerpes, skal vi ikke bare være «compliant». Vi må være så tydelig på vår tilnærming at det gir både et konkurransefortrinn og reell effekt for våre kunder, partnere og samfunnet. Cowi har kompetansen og gjennomføringskraften til å kunne være med å forme dette, sier han.