Econa, en interesse- og arbeidstakerorganisasjon for siviløkonomer og masterutdannede innen økonomisk-administrative fag, henter Ragnhild Toyomasu (53) inn som ny markedssjef.

- Vi er svært glade for at Ragnhild Toyomasu har sagt ja til å lede Econas markedsavdeling i en spennende tid, sier administrerende direktør Nina Riibe i Econa.

Toyomasu kommer fra stillingen som markedsdirektør i Kirkens Nødhjelp, og har også erfaring fra Plan. Hun har et skarpt øye for kommunikasjon og markedsføring, medlemsvekst, rekruttering og også samfunnsansvar og etikk.

- Jeg er opptatt av at vi forbereder og støtter medlemmene i hele karrieren, fra student til senior. Econa har et viktig samfunnsoppdrag, som jeg motiveres av. Arbeidstakernes rettigheter står under press, ikke bare i Norge, men i resten av verden. Vi må ta vare på de opparbeidede rettighetene vi har i Norge, sier Ragnhild Toyomasu.

Econa er en forening med hele 28.000 medlemmer og Nina Riibe sier foreningen vokser i medlemstall og det med hele 30 prosent de siste tre årene. Riibe sier stadig «flere økonomer ser nytten og viktigheten av å ha en forening i ryggen, som tilbyr karriereplanlegging, faglig oppdatering og juridisk bistand.»

 - Vi ser en tydelig tendens til et tøffere arbeidsmarked, også med bakgrunn i en kunstig stillstand under pandemien. Andelen henvendelser som går på nedbemanningsprosesser øker, selv om antall henvendelser om arbeidsrettslig bistand er stabil. Mange medlemmene opplever krevende tider, med større krav til mobilitet og ansvar. Her har Econas arbeidslivsavdeling en viktig rolle, som vi ønsker å formidle enda tydeligere, sier Riibe.

Les også: Tidligere GK-sjef blir fagforeningstopp for økonomer