Torsdag kveld ble det klart at Mari Husby i McDonalds i Norge er «Årets markedssjef». Hun fikk prisen blant annet for sin «imponerende innsats innen faget markedsføring, employer branding og samfunnsansvar, og for å ha snudd negative fordommer til noe positiv». 

Les også: Mari Husby i McDonald's kåret til Årets markedssjef: - Har revitalisert merkevaren.

Men det var ikke den eneste prisen som ble delt ut på Hotel Continental når Kampanje samlet flere av landets aller beste markedssjefer til den store kåringen som er inne i sitt andre år. I år bestemte nemlig juryen seg for å dele ut prisen «Årets B2B-markedssjef». Og årets spesialpris går til Nebojsha Mihajlovski i Power Office. 

- Jeg er veldig stolt av at Power Office har kommet seg på lista og er blitt en av få topp-merkevarer i Norge. Så det er utrolig kult og jeg er veldig stolt av å få denne prisen, sier Mihajlovski til Kampanje. 

- Er det mer krevende å jobbe med markedsføring innenfor B2B enn i et selskap som selger sine produkter på forbrukermarkedet?

- Jeg tror ikke at det er mer krevende, men man må tenke annerledes. B2B er ikke så lett å selge som B2C. Men til slutt så selger man jo til et menneske, en beslutningstaker. Det kan være deg, meg, oss alle. Det er andre mekanismer og attributter som gjelder i B2B. Vi kjøper jo ikke produkter av selskaper vi aldri har hørt om, så det er viktig å bygge en stor og god merkevare, sier han og legger til: 

- Det tar litt lenger tid å bygge opp et brand i B2B-segmentet. Vi har mange eksempler i B2C-markedet, men i B2B er det lite. Men jeg har sterk tro på at det kommer flere, veldig store merkevarer i B2B-segmentet fremover, sier Mihajlovski. 

Har mye mot
Mihajlovski har ifølge juryen en «sjelden evne til å kombinere fag, magefølelse, og godt gammeldags guts» innenfor en kategori som butikk-til-butikk-markedsføring (B2B). Juryen viser til hva en av byråsamarbeidspartnerne sier om Mihajlowski som blant venner bare går under kallenavnet «Nesko».

- Det er inspirerende å jobbe med noen som ikke bare ønsker å lage kommunikasjon som skiller seg ut, men som også tør å stå ved ambisjonene når ideene presenteres og skal settes ut i livet.

Mihajlovski har jobbet i Power Office i ni år, de siste to årene har han vært direktør for forretningsutvikling. Før det jobbet han i Visma. Juryen mener Nesko er «et forbilde forenhver markedssjef innen B2B».

- Det etterlyses mot blant markedssjefer innenfor B2B. Nesko er kanskje den som har mest av dette, står det i jurybegrunnelsen. 

Her kan du se en video med vinneren av «Årets B2B markedssjef», Nebojsha Mihajlovski i Power Office.