I 17 år har Margrethe Vikanes driftet Pierre Roberts bærekraftssatsing, nå går hun over i en tilsvarende stilling i Holzweiler, og med det trer Silje Bergholm inn som ny bærekraftssjef i Pierre Robert. Bergholm begynte i Pierre Robert i 2020 som Head of Product Portofolio and Innovation.

Hun forteller at hun vil bidra til å få ned klesforbruket til folk. 

- Det er vanskelig, men langt fra umulig. Vi må klare å tilpasse oss, finne nye løsninger og utfordre de gamle. Vi må slutte å pumpe varer med for kort levetid og kvalitet inn i markedet, og droppe fokuset på trendvarer som går ut på dato innen neste sesong. Det er avgjørende at klærne vi selger kan dekke et faktisk behov, og ha lengre levetid enn det er normalt i dag, sier hun. 

Administrerende direktør i Pierre Robert Group, Tine Hammernes Leopold er svært fornøyd med å få Bergholm inn i ledergruppen. 

- Silje har bred tekstilkompetanse, solid erfaring og et engasjement for bærekraftig utvikling som både imponerer og er svært verdifullt for oss. Hun trer inn i ledergruppen med en rolle som Director of Product Portfolio & Sustainability. Dette vil ytterligere forankre bærekraft i Pierre Robert, ikke minst i vår design- og utviklingsprosess, sier Leopold. 

Bergholm er utdannet fashion designer fra Esmod, og har lang fartstid fra klesbransjen. Hun har tidligere jobbet som designer i H&M, og har i tillegg elleve års erfaring som leder innenfor design og innkjøp hos Varner. Hun kjenner godt til design og produksjonssiden i bransjen, og mener overforbruk er den store utfordringen. 

- Tekstilbransjen har mange utfordringer, men det er dette som er elefanten i rommet. Vi kjøper for mange klær, og bransjen eskalerer problemet ved å skape et kunstig behov for å kjøpe nytt. Vi har pushet trender oftere og oftere, og skapt en slags ond sirkel det er vanskelig å komme ut av, sier den nye bærekraftssjefen, som har en klar oppfordring til folket: kjøp færre klær.

Selv om den nye bærekraftssjefen er bekymret for bruk og kast-kulturen, mener hun at det også er mye positivt som skjer i bransjen. 

- På midten av 2000-tallet var det ikke så mye snakk om bærekraft i klesbransjen, så det er fint å se utviklingen som har skjedd de siste årene. Vi har likevel en lang vei å gå, sier hun.