- Jeg er kjempepriviligert. Jeg har fått lov til å jobbe med de kanskje beste digitale talentene vi har i Norge og kanskje de fremste internettpionerene. Det har vært et enormt nettverk av utrolig mange, spennende og dyktig folk. Det er overveldende, sier årets vinner av Gulltaggens Ærespris til Kampanje. 

Det begynner å bli mange år siden Bente Sollid Storehaug (55) dro i gang det norske internetteventyret med sitt selskap Digital Hverdag som senere ble børsnotert i Stockholm på slutten av 1990-tallet under navnet Cell Network. På sitt meste hadde selskapet en markedsverdi på ni milliarder svenske kroner, og i år 2000 var selskapet det største internett-konsulentselskapet i Europa.

Selskapet Sollid Storehaug den gang startet, ble senere splittet opp og en del ble notert på Oslo Børs under navnet Bouvet, et selskap som i dag forsvarer en markedsverdi på syv milliarder kroner.

Ifølge juryen gikk årets ærespris til en person «som har vært med å forme bransjen helt fra starten.» Allerede i 1993 startet hun et av Norges aller første digitale byråer som vokste til en suksess og som senere fusjonerte med et annet stort digitalbyrå som i sin tur ble tatt på børs og er i dag et av de absolutt ledende selskapene i Norge og Norden på sitt felt.  - Hva tenker du selv når du ser tilbake på internetteventyret på 90-tallet? 

- Jeg tenker er det virkelig 30 år siden vi startet opp, men de spennende årene ligger foran oss, sier hun. 

Bente Sollid Storehaug er i dag godt brukt foredragholder, workshop-fasilitator og konferansier og har en rekke styreverv i norsk næringsliv iblant annet Placewise Group, Polaris Media og Europris. 

- Hvem vil du selv takke på en sånn dag? 

- Jeg tror jeg må takke alle som har vært del av min digitale hverdag de siste 30 årene, sier Sollid Storhaug. 

Les også: Try til topps i Gulltaggen med null i mediekjøp - her er alle årets vinnere

Her kan du se et vinnerintervju med Bente Sollid Storehaug etter at hun mottok prisen på Høymagasinet ved Akershus festning under den store Gulltaggen-konferansen: