Det melder selskapet i en pressemelding mandag denne uken. Jon Eivind Fornes tiltrer 20. mars og får da ansvaret med å ivareta og utvikle Bamas merkevare. 

- BAMA er det ledende selskapet innen frukt og grønt, og jeg gleder meg stort til å få arbeide med en sterk og tradisjonsrik merkevare som alle har et forhold til. Det er veldig motiverende å arbeide for grønn vekst og økt forbruk av sunn, fersk og bærekraftig mat, sier Fornes i meldingen.

Han har en variert bakgrunn med erfaring fra media, retail, telekom og «Fast Moving Consumer Goods». Fornes har blant annet jobbet på merkevareleverandørsiden i Orkla, Ringnes og Tine. Han har også vært assisterende markedsdirektør i Coop Norge, og kommer nå sist fra et kortere opphold som markedsdirektør i XXL.

- Sammen med resten av gjengen i marketing-avdelingen, skal han inspirere forbrukerne til en sunnere livsstil gjennom engasjerende markedskampanjer og aktivering av sponsorater, skriver Bama i meldingen. 

Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Bama, Pia Gulbrandsen, forteller at de er stolte over å få Fornes med på laget.

- Han er en drivende dyktig leder innen marketing og merkevare, og kommer til å få ta i bruk alle sine kommersielle, strategiske og analytiske egenskaper hos oss, sier Gulbrandsen i meldingen.

Hun forteller at det aller viktigste framover blir å forstå forbrukerne, og sørge for at de går fra holdning til handling når det kommer til ønsket om å spise mer frukt og grønt.

- Vi har en lang tradisjon for å inspirere til en sunnere livsstil gjennom kommunikasjonen vår, og stort potensiale for videreutvikling. Jon er den perfekte kandidaten til å ta dette arbeidet videre, forteller hun.