Pål Nedregotten blir teknologidirektør i NRK. Det melder statskanalen selv i en pressemelding torsdag.

Pål Nedregotten kommer fra stillingen som konserndirektør for data og teknologi i Amedia. Nedregotten har vært ansatt i mediekonsernet siden 2005, hvor han tidligere blant annet har vært innovasjonsdirektør, utviklingsredaktør og produktdirektør.

Nå blir han en del av NRK.

- NRK er en av de viktigste samfunnsinstitusjonene i Norge, og ligger imponerende langt fremme i digital tjenesteutvikling. Dette må være blant Norges mest spennende teknologijobber, og jeg går til jobben med en stor porsjon respekt for hva den dyktige teknologiorganisasjon leverer, sier Pål Nedregotten, påtroppende teknologidirektør i NRK.

Får lovord av kringkastingssjefen 
Den påtroppende teknologidirektøren var før han ble ansatt i Amedia sentral i utviklingen av flere av de tidligste redaksjonelle nettjenestene i Norge.

- I Pål Nedregotten får NRK både en erfaren og innovativ leder. Pål er sterk strategisk og har en utpreget forståelse for samspillet mellom journalistikk og teknologi. Jeg gleder meg til å få ham på laget, sier Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef i NRK.

Nedregotten tar over for Heidrun Reisæter, som gikk over til samme stilling i NAV i fjor høst.

Det er ennå ikke bestemt når Nedregotten tiltrer stillingen i NRK.

Ansetter i nyopprettet stilling 
NRK skriver i samme pressemelding at Øyvind Lund tiltrer i en nyopprettet rolle som programdirektør og strategisk rådgiver. Rollen har en varighet på halvannet til to år.

- NRK står overfor en stor endring i måten å produsere og publisere innhold på. Dette faller sammen med flere flytteprosjekter, blant annet i Trondheim og Oslo. Det innebærer krevende teknologi- og endringsprosesser som vil berøre alle NRKs produksjonsmiljøer. Jeg gleder meg til å jobbe videre med dette sammen med flinke folk i hele NRK, sier Lund.

Lund går av den grunn ut av rollen som direktør for Strategi og Medier-divisjonen. Stillingen vil lyses ut i løpet av våren.