Daglig leder i Radio Øst, Sølvi Olimb, er tildelt Lokalradioprisen 2023. Hun får prisen etter å ha vært den sentrale drivkraften i å bygge opp en allmennradio med kristen profil.

Hedersprisen ble delt ut lørdag kveld under Landskonferansen 2023 i regi av Norsk Lokalradioforbund. Det var daglig leder Pål Lomeland som overrakte prisen til en meget rørt Sølvi Olimb.

Hun beskrives av juryen som både «lun, blid, omgjengelig og positiv person som har stor kunnskap om og lang erfaring med lokalradio.»

- Noen personer har en langt større betydning enn de kanskje selv er klar over. Langt utover både det som kan forventes og det som er forventet. Det gjelder i aller høyeste grad vinneren av årets lokalradiopris. Personen som i dag får tildelt lokalradioprisen representerer mangfold, lokal tilhørighet, kontinuitet og engasjement – og er en fremragende representant for norsk lokalradiobransje. Årets prisvinner skulle egentlig jobbe i bank, men kom etter hvert på bedre tanker og mente at mediebransjen kunne være et mer spennende yrkesvalg, heter det i jurybegrunnelsen.

Juryen trekker også frem hvordan radiostasjonen under Olimbs ledelse har blitt «en levende og dynamisk mediebedrift med et solid økonomisk fundament og gode lyttertall.»

- Gjennom sitt virke har prisvinneren vist vilje til omstilling og fornyelse – både med hensyn til teknikk, men også i forhold til å etablere alternative inntektskilder. Radiostasjonen er trinnvis blitt oppgradert for en ny digital tidsalder og var blant annet en av de første lokalradioene i Norge som tok i bruk ny digital kringkastingsteknologi, heter det videre.

Juryen bestod av Svein Larsen fra Radio Metro/Hutchinson, Ragnhild Kristine Vartdal Espelund fra Radio Sunnmøre og nevnte Lomeland fra Norsk Lokalradioforbund. 

Lokalradioprisen er den høyeste utmerkelsen i Norsk lokalradiobransje. Prisen er en påskjønnelse til personer, radiostasjoner eller andre som har gjort en særlig innsats for å fremme lokalradioens rolle og betydning i samfunnet. Lokalradioprisen kan tildeles for engasjement over tid, for situasjonsbetinget innsats, eller en kombinasjon av disse. Prisen deles ut årlig.