Det oppgir Dentsu i en pressemelding.

Marit Mæhlum går fra stillingen som byråleder i iProspect for å bli leder av mediaspesialistmiljøet til Dentsu Norge. Mediaspesialistene er nesten 70 ansatte og jobber innenfor feltene mediekjøp, detaljplanlegging, optimalisering samt gjennomføring av kampanjer, og jobber tett på kundeteamene i Carat iProspect og Red dentsu X.

Mæhlum forteller at hun ser frem til å ta fatt på sin nye rolle.

- Det er en utrolig dyktig gjeng med enormt med fag-kompetanse. Jeg ser frem til å fokusere på nye sider av vår forretning, og å få muligheten til å være med på videreutviklingen av alle de flinke folka som jobber med alt fra betalt søk, SEO, innsikt og strategi. Sammen med byråene skal vi skape vekst for alle våre kunder, og kanskje aller viktigst; skape det beste stedet å være, sier Mæhlum.

Flere endringer i ledelsen
Mæhlum har vært byråleder for iProspect i de siste tre årene, men kom inn i byrået som kundedirektør for fem år siden. Avdelingen Mæhlum nå skal lede har tidligere vært ledet av Harald Eide-Fredriksen. Han fortsetter i ledergruppen, men får nå et økt fokusområde som media- og forhandlingsdirektør.

-Det har vært fantastisk moro å lede sammenslåingen og oppbyggingen av denne avdelingen med vanvittig dyktige kollegaer. Når avdelingen nå går inn i en mer operativ fase, gleder jeg meg til igjen å fokusere mer på innkjøpssiden, det vil si å gi våre kunder et konkurransefortrinn gjennom å ha tilgang på det nødvendige innholdet og de beste betingelsene, samt utvikle markedet og nye løsninger i tett samarbeid med våre medieleverandører, sier han.

Stian Jansen, leder for mediebyråvirksomheten i Dentsu Norge og sjef for Carat, er fornøyd med endringene og jobben Eide-Fredriksen har lagt ned.

- Med Marit om bord vil vi kunne øke fokuset på å videreutvikle våre produkter og tjenester, i tråd med våre kunders forventninger og behov fremover. Muligheter oppstår, og behov endrer seg meget raskt, og vi skal alltid ligge i front av denne utviklingen, sier han.

Kommer inn
Inn for Mæhlum i rollen som byråleder i iProspect kommer Cathrine Hofland. Hofland startet karrieren i Red Performance som digitale medier spesialist, og har de siste årene jobbet i Red Dentsu X hvor hun har ledet en avdeling med digitale rådgivere.

- Det å få muligheten til å lede iProspect med en så fantastisk gjeng, gleder jeg meg mye til. Jeg brenner for både performance- faget og merkevarestrategi og iProspect leverer på begge disse områdene. Jeg har rett og slett fått drømmejobben, sier Hofland som har som mål å sette iProspect enda tydeligere på kartet.

Jansen har troa på Hofland som ny byråleder, og mener selv at hun er et ledertalent.

- Hun har gjennom tiden hun har vært en del av dentsu bevist at hun er en leder for fremtiden. Hennes kompetanse, personlighet og erfaring er perfekt match med de ambisjonene vi har for iProspect fremover, sier han.

Jansen forteller videre at de jobber bevisst med å hente opp kandidater til lederroller internt i selskapet, og mener ansettelsen av Hofland er et bevis på at de har lykkes.

- Dette er virkelig et bevis på at vi har de riktige talentene i dentsu, og det er ingenting som er hyggeligere enn å erstatte med interne kollegaer, sier han.