Den nye arbeidsplassen til Marit Garfjeld blir Helsedirektoratets kommunikasjonsavdeling, hvor hun er ansatt som seniorrådgiver. Det melder Helsedirektoratet i en pressemelding fredag formiddag.

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått en så erfaren og allsidig medarbeider på laget. Marits bredde – fra kulturjournalist til sportsjournalist, fra fjernsynsanker til radioprodusent, gjør at vi får en kollega med rik medieerfaring og evner og innsikt innenfor en rekke flater og teknologier som er relevante for oss, sier kommunikasjonsdirektør i Helsedirektoratet, Stein-Gunnar Bondevik, i meldingen.

Garfjeld har en bachelor i medievitenskap, og jobbet i kommunikasjonsbyrået Krysspress i Tromsø før hun gikk til NRK Troms. Her har hun vært både nyhetsanker, journalist og produsent, og jobbet på både lokale og riksdekkende flater. Hun var blant annet sentral i å bygge opp radiokonseptet Helgemorgen. I 2021 flyttet hun til Oslo og begynte som journalist og produsent i NRK Ekko.

- Marit er idérik, usedvanlig omgjengelig, analytisk og samtidig pågående og leveransedyktig – et funn for et direktorat som har en svært hektisk mediehverdag og utfordrende kommunikasjonsoppgaver innenfor hele spekteret av helsestoff, fortsetter Bondevik.

Hovedpersonen selv gleder seg til å begynne.

- Det venter spennende utfordringer i et nytt terreng for meg. Samtidig er det vemodig å forlate NRK, som er en fantastisk og allsidig arbeidsplass med kollegaer som har gjort at jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag. Samtidig kom jeg til et punkt der jeg måtte ta et valg dersom jeg skulle gjøre endringer i karrieren. Jeg har arbeidet innenfor helsevesenet i mange år, og har sterk interesse for å formidle helsestoff til befolkningen. Jeg har stor tro på at god formidling kan gi gode bidrag til folkehelsa, og da er Helsedirektoratet riktig sted å være, sier Marit Garfjeld.