Siden frilansnettverket At Hand ble lansert i 2021, har selskapet vokst seg til å ha en nærmere 80 aktører innen reklame, kommunikasjon og markedsføring. Nå utvider de sin faglige horisont med en PR-satsing og inngår et samarbeid med Goodwill Strategi og kommunikasjon.

- Vi ønsker å bryte opp bransjesiloer og være en helhetlig leverandør av kommunikasjonstjenester. Goodwill har en sjelden kompetanse på PR og kommunikasjon, i skjæringspunktet mellom strategi, taktikk og det operative. Vår erfaring er at slike folk er vanskelig å komme over, så vi er svært fornøyde med å inngå et slikt samarbeid. Vi håper å dra nytte av deres omfattende nettverk, og vi føler at dette er større enn summen av våre virksomheter, sier Ole Idar Bråthen, grunnlegger og kreativ i At Hand.

Partner og seniorrådgiver, Johannes Fjose Berg inngikk samarbeid med Pål Tømmerhol i begynnelsen av pandemien. Fjose Berg mener et samarbeid med At Hand er naturlig for dem.

- Gjennom Goodwill går vi inn som kommunikasjonssjefer, rådgivere eller prosjektledere i virksomheter, og arbeider kun unntaksvis med kampanjer eller klassiske PR-stunt. Et samarbeid med At Hand passer godt inn med hvem vi er og ikke minst hvordan vi ønsker å jobbe med kommunikasjon, sier Fjose Berg.

Les også: Forlater byråbransjen til fordel for norsk mat-startup: - En fantastisk start på det nye året

Tror på endring i bransjen
Fjose Berg forteller at han er overrasket over at ikke frilansøkonomien har vokst seg større i den norske kommunikasjonsbransjen, spesielt med tanke på den usikre tiden vi er inne i. Han mener det å kunne skalere ressursbruken har blitt et overlevelsespremiss for bransjen.

- Denne måten å organisere bransjen på kommer garantert til å sette seg ytterligere i Norge. Noe som også er en av årsakene til at vi ønsker å samarbeide med At Hand – de representerer jo fremtiden, sier Fjose Berg.

Han forteller at Goodwill selv er noe midt imellom selvstendige rådgivere, et byrå og ansatte hos sine kunder.

- Pål og jeg er ikke så opptatt av hva Goodwill defineres som. Vi bare jobber på, og så får andre avgjøre hvilken bås vi er i. Vi tar betalt for jobben vi gjør, leverer resultater og så går vi videre. Det er oppdragsgiverne som er viktige, ikke vi, sier Fjose Berg.

Representerer noe «uortodoks»
At Hand og Goodwill forteller at de ikke binder seg eksklusivt til hverandre, men håper å kunne samarbeide om større prosjekter sammen.

- Vårt samarbeid med Goodwill er egentlig ikke noe mer enn å skape større muligheter for oss begge, og vi håper at flere aktører som Goodwill tar kontakt, sier Bråthen.

Han mener At Hand er mer enn godt nok rigget til å bli invitert inn i større prosjekter.

- Jeg skulle nok ønske at enda flere virksomheter turte å slippe oss inn i varmen, samtidig skjønner jeg jo at vi representerer noe uortodoks for mange. På den annen side har vi jobbet nå i to år med å kvalitetssikre erfarne og flinke frilansere. Selv om mange allerede har et etablert frilansbasseng, føler jeg vi kan utmerke oss både i bredde og kvalitet, avslutter han.