Med kunder som GANT, Nordic Hotels & Resorts, Sparebankstiftelsen DNB, Elixir Cosmeceuticals og Mino Danmark har byrået en kundeliste som strekker seg over Norge, Sverige og Danmark. Og sånn skal det fortsette.

Byrået som ble startet opp av en nordmann og en svenske i Danmark er vant med å jobbe over landegrenser.

- Selv om mye er likt i Norden, så er det også mye som er ulikt. Vi vet hvilke feller man skal passe seg for – og hvilke muligheter som bør gripes med begge hender, forteller gründer og kreatør Christopher Waldekrantz.

The Odd Society beskriver seg selv som sterke på strategi, design og kultur. 

- I tillegg til merkevarebygging og design, hjelper vi også kunder med å implementere verdiene deres i organisasjonskultur og ledelse. En merkevare er jo mye mer enn bare en logo og strategi, det er alle mennesker som representerer merkevaren daglig, utdyper Waldekrantz.

Byrået utvikler merkevarer innenfra og ut. 

- I 2019 laget vi for eksempel et utdanningsprogram for lederne i Nordic Hotels & Resorts, som fortsatt brukes: Slik at de kunne få inn kreativitet, design thinking og coaching i lederjobben, ikke bare på fasaden av hotellet, forteller Waldekrantz. 

Jone Fjellstad er den andre halvdelen av duoen. Han har tidligere jobbet for Pol og Rayon i Norge, i tillegg til frilansdesigner for egne kunder. 

Christopher Waldekrantz startet karrieren hos Droga 5 og R/GA, før han ble markedssjef for Berghs School of Communication, der han også satt i ledergruppen.

I 2018 startet de opp The Odd Society med et ønske om å jobbe litt annerledes. 

- Avhengig av hva kunden trenger, så setter vi sammen skreddersydde team med frilanseksperter. Det gjør at oppgavene våre varierer veldig, men det er jo også det beste med jobben, sier Fjellstad.

Duoen har tidlgere laget globale pride-kampanjer for GANT, arrangert Verdens kuleste dag for Sparbanksstiftelssen DNB, og lansert vin fra Gotland. Neste år åpner et nytt hotell i København der byrået har stått for både merkvarebygging og innredning. 

Nå gleder de seg til å ta fatt på spennende oppgaver i Norge. 

- Vi har hele tiden hatt norske kunder som vi vil investere mer i og arbeide tettere med. Vi ser også store muligheter til å kunne vokse, og satse på egne idéer og starte noe helt unikt. Da føltes Oslo som et naturlig springbrett for oss til å kunne gjennomføre dette, sier Fjellstad og legger til: 

- Det er klart vi savner energien som finnes i København, men rent profesjonelt har jeg savnet humoren og det at folk er venner på tvers av byråer. Det er mange spennende kunder som tørr å sette i gang fete ting her i Norge, og det vil vi være med på.