Navn: Samra Avdagic.

Alder: 30 år

Stilling: Grafisk designer i Elg

Utdanning: Mastergrad i design fra arkitekturs og designhøgskolen i Oslo

Første jobb i bransjen: Grafisk designer og Sosiale medier-ansvarlig i Sky Agency

Hobby: Jeg vil si det å tegne, selv om det også en del av arbeidsdagen min, så jeg føler at klarer å skille mellom det. Jeg blir også veldig inspirert av popkultur, så jeg liker veldig godt å se filmer, serier og lese bøker. 

Samra Avdagic har skapt et fargerikt univers gjennom sin jobb i Elg, samt sitt engasjement på sosiale medier. Ved siden av jobben i sosiale medier-byrået Elg deler Avdagic egne illustrasjoner på Instagram. Til Kampanje sier hun at helt siden hun var liten, Har Avdagic visst at hun ville gjøre noe kreativt. I skoletimene fikk hun ofte kjeft fra lærere da hun satt med fargeblyanter i hendene og tegnet mens det var undervisning.

Selv mener Avdagic at det var den eneste måten hun klarte å følge med i timen på.

- Jeg har alltid likt å jobbe med flere ting samtidig og kunne flere ting. Jeg at husker at noen sa det var litt negativt at man liker å jobbe spredt, fordi da vet ikke potensielle arbeidsgivere hva man er spesielt god på. Men jeg synes at det er bra at man kan mange ulike ting og jeg fant det faktisk vanskelig i begynnelsen å stå i at jeg likte å gjøre svært varierte ting, sier Avdagic.

Multikunstner, ikke potet
Da Avdagic så seg om etter ny jobb følte hun at sosiale medier-byrået Elg passet perfekt for henne. Ifølge henne selv driver byrået med mye av det hun selv elsker, som illustrasjon, sosiale medier og ikke minst grafisk design. Avdagic la særlig vekt på at hun hadde mange interesser og evner da hun møtte opp på intervju for å imponere Elg. 

- Jeg valgte å kalle meg selv potet under intervjuet. Da sa sjefen min «nei, nei, nei, vi sier multikunstner her.»

Akkurat da følte Avdagic at hun ville passe godt hjemme i Elg. I dag har hun mange varierte arbeidsoppgaver, fra illustrasjon og grafisk design, utvikle innhold på sosiale medier for ulike kunder, utvikle design konsepter, er en del av Tiktok-teamet i Elg og har ellers mange prosjekter løpende. 

Les også: Elg utvider flokken og rendyrker seg som sosiale medier-byrå: - Her er det full fart

Suksess med Pride-design
Et annet sted Samra føler seg spesielt hjemme, er på sosiale medier. Der kan hun være så fargerik, kreativ og engasjert som hun ønsker. Flere av hennes poster har fått oppmerksomhet for sin lekne og fargerike stil og har gått virale.

- Det har aldri vært et mål for meg at mange skal like eller reposte innholdet mitt, men det er selvfølgelig stas når større profiler som 730 og melkoghonning reposter innleggene mine, sier hun.

Hennes mest likte illustrasjon har i dag over 78.000 likes. Illustrasjonen skapte hun i forbindelse med Pride i fjor sommer. Instagramprofilen hennes har over 8.000 følgere. 

Se illustrasjonen til Samra Avdagic her.  

- Ble veldig satt ut
Selv om Samra Avdagic elsker å være kreativ, både på fritiden og på jobb, vet hun ikke helt hva hun tenker om ordet talent.

- Jeg føler ikke ordet talent er noe jeg bruker ofte. Selvfølgelig kan man ha talent innenfor ulike ting, men jeg tror grunnlaget ligger i hva slags type person du. Du kan selvfølgelig være på rett sted til rett tid, men jeg føler mye av det handler om at man har innstilt seg på å jobbe hardt og nå målene man har satt seg. 

Likevel legger hun vekt på at det også er smigrende å bli sett på som et talent. 

- Jeg ble jo veldig satt ut da dere tok kontakt for å ha meg med i spalten og tenkte «hva er grunnlaget deres for å være et talent?». Så jeg ble nysgjerrig. Men talent høres prestisjefylt ut for min del. Men man blir stolt av det, å være et talent er veldig positivt ladet. ‘

- Hva er ditt råd for folk som vil inn i samme bransje som deg?

- Du må bare tørre. Du må tørre å satse på dine styrker. Du må tørre å eksponere deg selv.  Du må tørre å søke på jobber du ikke føler du er kvalifisert til. Det verste som faktisk kan skje er at du får et nei. 

- Frykter for å gro fast
Samra Avdagic har gjennom karrieren følt på hvordan det å jobbe i kreative bransjer kan oppleves svært forskjellig. Hun har jobbet alene som frilans og som del av et team i en bedrift, og føler at det har hjulpet henne å vokse. Hun vet ikke hvor hun vil være om fem år, men vet at hun fortsatt ønsker å jobbe kreativt, og ikke minst å fortsette å utvikle seg.

- Mitt verste mareritt, unntatt å bli begravd levende, er å gro fast. Da mener jeg ikke å være ved samme arbeidsplass. Jeg mener frykten for å gro fast i komfortsoner. Komfortabelt er hyggelig, det er komfortabelt. Men jeg synes det er gøy når man går utenfor sine egne komfortgrenser. 

-Uansett håper jeg at jeg fortsatt gjør noe som gjør meg lykkelig, legger hun til. 

Fargesprakende:

Samra Avdagic bruker mye sterke farger når hun lager illustrasjoner på sin Instagram-profi @samraav.