Flyrs kommunikasjonsdirektør slutter etter bare drøye halvannet år i stillingen. Hun kom til selskapet fra bilbransjen og Møller-konsernet. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte Svanes' avgang. 

- Det stemmer at jeg hadde siste arbeidsdag i Flyr i går. Jeg har hatt en utrolig spennende tid i Flyr, med fantastiske kolleger i et spennende selskap som har vært i stor vekst og fått en solid posisjon og omdømme i markedet. Jeg valgte før jul å takke ja til en nyopprettet stilling som leder folk, kommunikasjon og bærekraft i Sparebank1 SR-Bank i Oslo og Viken, sier den nylig avgåtte kommunikasjonsdirektøren i Flyr, Anita Svanes, til Kampanje. 

Hun har oppstart 1. februar i banken og sier hun «ser fram til å bli kjent med banken, nye kolleger og lære enda mer om bærekraft og HR ved siden av kommunikasjon.»

- Det er fem år siden banken åpnet første kontor i Oslo. Siden da har banken vokst betydelig, har nå fire kontorer, og opplever at kundene våre setter pris på at vi er tilgjengelige der de er. Vi har store ambisjoner for vår videre satsing i Oslo og Viken, og styrker oss derfor på flere områder. Kundene våre får et komplett tilbud fra den nest største norskeide banken, der jeg skal bidra ved å bygge videre på de gode verdiene i SR-Bank.

- Hva har vært det mest krevende i den jobben du har hatt?

- Det er en bransje som har hatt mye fokus på seg, og det har vært stor interesse rundt Flyr helt fra start og frem til nå. Det har også skjedd mye rundt oss i verden som har innvirkning på bransjen det være seg pandemi og utfordringene med krigen så det har vært en spesiell tid hvor det til tider har gått 24/7, men det har også vært veldig lærerikt, sier hun.

- Satser du på litt roligere i banknæringen?

-  Det er litt for tidlig å si så det må jeg nesten få komme tilbake til, men det blir spennende å sette seg inn i en ny bransje og møte nye kolleger, sier Svanes.

Les også: Anita Svanes går ombord hos Flyr - slutter som PR-sjef i Volkswagen

- Svært kompetent
I Sparebank 1 SR-Bank er det Nina Moi Edvardsen som blir hennes nærmeste sjef. Hun har i dag konsernansvaret for divisjonens som omfatter bankens avdelinger for «Folk, Bærekraft og Kommunikasjon.» Svanes får ansvaret for å operasjonalisere bankens strategier på disse områdene i markedsområdet Oslo og Viken.  Moi Edvardsen sier hun kjenner Svanes som en dyktig person.

- Hun er svært kompetent på kommunikasjon og bærekraft og har gjort en god jobb i Flyr og dermed vært med i en start up og fått muligheten til å etablere en nyoppstartet bedrift og alt hva det innebærer. Det er også relevant erfaring for oss med tanke på å bygge opp et nytt satsingsområde i banken i tillegg til at hun har lang erfaring fra kommunikasjonsområde og har et nettverk som behøves for å lykkes med å gjøre en god jobb i dette markedsområdet, sier Moi Edvardsen.

Markedet er altså Oslo og Viken, som er et av de største markedene til Sparebank 1 etter Rogaland, Sør-Vestlandet og Bergen, og satsingen går på å ytterligere og forsterke Sparebank 1 SR-bankens posisjon på Østlandet. Totalt så jobber det drøye 50 stykker i Oslo som Svanes vil ha ansvaret for.

- Vi ser at Oslo-markedet er spennende for oss. Vi opplever sterk vekst og med denne nyopprettede stillingen så får vi en nærhet til markedet og bankens satsingsområder innenfor storkunder, små- og mellomstore bedrifter, privatmarkedet, eiendomsmegling og forretningspartner, som leverer regnskap og rådgivningstjenester, sier hun.

- Et viktig virkemiddel
Med Svanes nye stilling fortsetter dermed trenden der bærekraftsansvaret legges sammen med kommunikasjon i stadig flere norske bedrifter.

- Bærekraft innenfor finans er blitt et viktig virkemiddel og et nav i bankens forretningsstrategi. Det handler også om å ha den rette kompetansen i forhold til de regulatoriske føringene som blir lagt på næringen og at vi oppleves som fremoverlente når det gjelder å følge kunden i det store bærekraftsskifte.

- Er det noen som bryr seg om bærekraft nå som alt handler om strømregningen og rentene på boliglånet?

- Ja, absolutt. Vi opplever at vi skal være der for kunden og bry oss både når de er ute i hardt vær og i det store skift. Vi opplever at kundene setter pris på a vi klarer å ha to tanker i hodet samtidig, sier hun.

Svanes har tidligere jobbet i Møller-systemet og da som kommunikasjonsdirektør for Volkswagen. Hun sluttet der sommeren 2021, bare noen måneder før Nina Moi Edvardsen sluttet samme sted.

- Jeg jobbet i morselskapet i Møller Mobility Group og hun satt med kommunikasjon i Volkswagen så vi har vært tidligere kolleger så jeg vet at hun har gjort en solid jobb både der og i de andre jobbene hun har hatt, sier Moi Edvardsen.

Les også: Slutter i Møller Mobility Group - går til Sparebank 1 SR-Bank