Hallvard Norum går fra stillingen som klima- og økonomijournalist i NRK Nyheter for å bli medie- og kanalsjef i Aker Solutions. Norum har mange års erfaring fra NRK og hadde sine første vakter i Dagsrevyen tilbake i 2003. Senere har han jobbet med blant Dagsnytt, Dagsnytt 18 og Aktuelt før han ble fast ansatt i økonomi- og politikkredaksjonen. I 2020 ble han en del av den nyoppstartede NRK Nyheters klimagruppe.

- Det blir spennende å jobbe i et selskap som er så tett på noen av vår tids største utfordringer, nemlig energisikkerhet og det grønne skiftet. Aker Solutions er innovative og dyktige, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med mine nye kollegaer, sier Norum.

I Aker Solutions skal Norum jobbe med kommunikasjon gjennom selskapets offisielle kanaler, pressearbeid og internkommunikasjon. Her vil han rapportere til kommunikasjonsdirektør Kari Ertresvåg.

- Aker Solutions har satt et ambisiøst mål om å gjøre fornybare og energiomstillingsløsninger vår største business innen 2030. Hallvard har solid bakgrunn som klima og økonomijournalist, og jeg ser frem til å jobbe med han i å styrke Aker Solutions posisjon som en ledende leverandør til den globale energiindustrien, sier Ertresvåg.

- Vi har et rekordhøyt ordreinntak og en pågående rekrutteringskampanje for å levere på den sterke veksten. God intern- og eksternkommunikasjon er viktig for å både beholde og tiltrekke oss de beste folkene, og vi styrker nå laget med Hallvard Norum, legger hun til.

Norum trer inn i stillingen i midten av mars.

- Aker Solutions er en stor leverandør innen olje og gass, og har samtidig rask utvikling i prosjekter knyttet til blant annet havvind, karbonfangst og -lagring. En viktig del av jobben min blir å vise fram bredden i selskapet, sier Norum.