- Det blir et helt nytt arbeidsliv på veldig mange måter, men det jeg ser mest frem til er å bruke evnene jeg har opparbeidet meg i NRK og TV 2 på en helt ny arena, sier Siri Kleiven Strøm til Kampanje.

Torsdag formiddag ble det klart at Kleiven Strøm forlater jobben som nyhetsanker i TV 2 og blir kommunikasjonsrådgiver på Universitetet i Bergen. Hun har jobbet i til sammen 15 år i medie-Norge, hvor av syv av dem som nyhetsanker for TV 2 og TV 2 Nyhetskanalen, som tidligere i år byttet navn til TV 2 Nyheter.

- Jeg elsker TV 2 som kanal. Jeg synes det å ha vært en del av TV 2-gjengen, som fortsatt har en slags underdogmentalitet, har vært veldig moro. Det er et unikt miljø som jeg vil savne. Så det er litt kjærlighetssorg, for jeg er ikke lei jobben, men jeg tror at hvis jeg prøve en annen del av arbeidsmarkedet, så dette et godt tidspunkt å gjøre det på, sier Kleiven Strøm.

Det er allerede bestemt at det er TV 2-profil Guri Solberg som tar over for Kleiven Strøm som fast nyhetsanker.

- Ingen hjemme blir lei seg 
Kleiven Strøm har nylig fått sitt andre barn, men forteller at det er utelukkende indre motivasjon som står bak jobbyttet.

- Hvorfor er det et godt tidspunkt? Har det noe med at familien utvides?

- Nei, det har det ikke. Jeg har jobbet 15 år i media og jeg følte dette var et godt tidspunkt. Jeg har fremdeles mye å gi, og dette var en stilling jeg hadde veldig lyst på. Jeg tror UiB vil kle meg godt, men selvfølgelig, jeg tror ingen her hjemme blir sure for at jeg får meg en åtte-til-fire-jobb, sier Kleiven Strøm.

Hun har selv utdannelse fra UiB hvor hun gikk både administrasjon og organisasjonsvitenskap og sammenlignende politikk.

- Det begynner å bli mange år siden jeg gikk der, men jeg har et forhold til Universitetet ved bruk av kommunikasjonsavdelingen, sier hun

Sjelden mulighet 
Hun forteller at hun nå selv ser frem til å bli en del av teamet på UiB, og begi seg ut på en rolle man sjeldent ser på den kanten av landet.

- Det er ikke så mange plasser på Vestlandet man finner et sånt kommunikasjonsmiljø. Dette er både variert og etablert. Det er bare å innse at stillinger som denne ikke kommer rekende på en fjøl. Jeg har fulgt litt med på arbeidsmarkedet, og det har kommet opp noen stillinger som ikke har truffet helt. Når denne kom opp så måtte jeg kaste inn en søknad synes jeg. Det viste seg at stillingen passet meg bra. Etter det gikk jeg noen runder før jeg takket ja, sier Kleiven Strøm.

Hun starter i sin nye jobb 1. juni 2023 etter at hun går ut av foreldrepermisjon.

- Kommunikasjonsavdelingen der gjør en veldig god jobb og tar samfunnsrollen sin på alvor. Det er en institusjon som bidrar med kunnskap og forvaltning. Arbeidsoppgavene som foreligger virker veldig spennende og jeg tror det kan være gøy å spille på lag med dem, avslutter hun.

Les også: Nyhetsanker slutter i TV 2 – erstatteren er allerede klar