Navn: Connie Adelina Lunde

Alder: 26 år

Stilling: DNB Ung Ambassadør og innholdsprodusent

Utdanning: Går siste år på en bachelorgrad i medier og kommunikasjon ved Oslo Met

Første jobb i bransjen: DNB Ung Ambassadør og innholdsprodusent

Min Hobby: Jeg liker å gjøre alt som krever at jeg er i aktivitet, om det er å finne på noe morsomt med venner, stå på snowboard eller å gå på tur på fjellet.\

Connie Adelina Lunde har det store DNB-bygget i Bjørvika som arbeidsplass, hovedkvarteret for mange av Norges økonomer og finanseksperter. Selv beskriver hun seg selv som veldig blank når det gjelder økonomi. Men dette er en styrke når hun skal formidle morsomme, kompliserte og relaterbart innhold på DNB Ung, mener hun selv.

- Økonomi var noe jeg var ganske blank på da jeg fikk jobben, og kan ikke skryte på meg at jeg har blitt proff ennå. Men det ser jeg på som en fordel for da er det lettere å stille de dumme spørsmålene som mange andre også lurer på, fordi jeg også selv genuint lurer, forteller Lunde til Kampanje.

Og såkalte dumme spørsmål er noe DNB Ung gjerne vil ha. DNB Ung ble etablert for at unge lett skal kunne lære om økonomi og har en egen Instagramprofil med over 30.000 følgere. Der kan unge lære om alt fra BSU, innboforsikring og fond. I mange av videoene kan man følge Connie når hun prøver å dele sparetips og problemstillinger hun som student møter med en litt tynn lommebok.

- Viktigheten av økonomi er noe jeg ikke har tenkt så mye over før jeg startet i DNB. Selv om jeg litt for ofte fortsatt går på smeller enten på shopping eller i kantina, har jeg lært mye sammenlignet med hvor blank jeg var før jeg startet, sier hun.

Les også: Medietalent tar plass i avisledelsen: - Jeg var 24 år gammel da jeg ble redaktør for første gang

- Fulgte med fra start
At Lunde fikk jobb i DNB Ung var ikke tilfeldig. Hun hadde fulgt på det forgjengerne gjorde som DNB Ung Ambassadører og ventet tålmodig på at det skulle legges ut en jobbannonse, for hun visste at en jobb i DNB Ung ville passe henne perfekt.

- DNB Ung har jeg fulgt med på fra start, så jeg satt egentlig og ventet på at noen skulle slutte slik at jeg kunne kaste meg rundt og sende inn en søknad. Jeg kom utrolig nok gjennom nåløyet, sier hun.

Nå har hun jobbet ett år i DNB Ung. I hennes videoer viser hun blant annet tips om å spare strøm, hvorfor det er lurt å ha reiseforsikring og ikke minst mange av hennes egne erfaringer som student. Mye av dette formidler hun på en humoristisk måte og Ung-ambassadøren mener humor er hennes styrke når det kommer til historiefortelling-.

- Humor er et kjempeviktig virkemiddel for meg. Jeg prøver å se hvordan jeg kan trekke inn humor for å gjøre økonomi, noe som kan virke litt kjedelig, interessant. Det er vel kanskje når jeg blir mest fornøyd med arbeidet jeg gjør, og når jeg får god respons på hvordan jeg formidler.

Les også: Bygget opp Instagram-kontoen til DNB - nå blir hun rådgiver i PR-byrået Sannum & Bergestuen

- Byttet ut serier og TV-titting på kveldene
Lunde forteller at det å gjøre økonomi morsomt og engasjerende ikke alltid er like lett. Hun innrømmer at hun har satt av mange timer til å komme på ideer, produsere og redigere innhold. Med timene hun faktisk har jobbet, så hun er usikker på om det er riktig å skulle kalles et ungt talent.

- Jeg synes for det første det er kjempegøy å bli omtalt som et talent av dere. Og synes det er viktig å bringe frem unge talenter i bransjen for det er så mange flinke folk. Samtidig tror jeg ingen er født med et ferdigutviklet talent, men at man har et driv i seg og ønsker å lære og bruker mye tid på å utvikle seg, sier hun.

Selv om hun ikke ser på seg som et talent, mener hun dedikasjon til det man gjør er viktig. 

- Jeg digger det jeg gjør, og ønsker å sette av tid til det og lære mer om det. Sånn sett har jeg vel egentlig byttet ut serier og TV-titting på kveldene med å sitte i senga og redigere med en god pose popcorn. Da koser jeg meg gløgg, forteller hun.

- Vær deg selv:

Connie Adelina Lunde ratter Instagram-kontoen til DNB som en av bankens Ung-ambassadører - Vær deg selv, tørr å by på deg selv, og vær nysgjerrig, sier hun til Kampanje som et råd til andre som vil opp og frem.

Studerer på Oslo Met
Når Connie ikke deler sparetips til unge studenter, så bruker hun selv dagene på å være en ung student. Til sommeren blir hun ferdig med en bachelorgrad i medier og kommunikasjon fra Oslo Met. 

- I oppveksten har jeg ofte hørt at det er vanskelig å få jobb i denne bransjen, så jeg turte ikke helt å satse på det, og begynte å studere psykologi i stedet. Men midt i den bacheloren skjønte jeg at jeg jeg var helt malplassert, droppet ut og flyttet inn på jenterommet hos mamma, sier hun. 

Der lærte hun seg å redigere videoer gjennom YouTube og «ble ganske kjapt bitt av basillen.»

- Jeg kjøpte et kamera, lagde en YouTube-kanal og var rett og slett dritirriterende rundt venner og familie. For da begynte jeg å filme og lage content av alt jeg kom over. Om det så var å ta over bursdagsfeiringen til bestevenninna mi for å lage en YouTube-video hvor alle måtte være skuespillere, eller om jeg gjorde om Bali-ferien til et videoprosjekt hvor alle skulle «prankes». Men nå går jeg heldigvis på ett studie som passer meg bedre, sier hun.

- Ikke vær redd for å starte på nytt
Hun legger til at jobben i DNB Ung har gitt henne masse praktisk erfaring hun ikke kunne lært på skolebenken, men innrømmer at hun til tider prioriterer jobb over skole.

- Hvis jeg ikke bestemmer meg for å studere mer, så gleder jeg meg til å ha mer tid til å jobbe og gjøre flere kreative prosjekter.

- Har du noen karrieretips til folk som ønsker seg en fot innen medie og innholdsproduksjon?

- Jeg tenker det er kjempefint å prøve seg frem, sånn som jeg selv gjorde. Og jeg tror det virkelig er med på å finne ut av hva man faktisk vil. Ikke vær redd for å starte på nytt, det er aldri for sent å starte på det man faktisk vil.

- Hvor tror du at du er om fem år?

- Jeg er litt usikker, men jeg digger det jeg gjør nå. Jeg liker å få jobbe i flere ledd og tenker at jeg gjerne vil fortsette i det sporet og få en større for innenfor bransjen. Men jeg har et stort ønske om å få jobbe mer med humor, for det synes jeg er så gøy. Så det er absolutt noe jeg vil gjøre i fremtiden, sier hun.