Animasjonsstudioet Qvisten har gjort stor suksess med filmer om norske nasjonalskatter som Thorbjørn Egner og Kjell Aukrusts figurer. Nå vender de blikket mot det store utlandet og til å lede satsingen henter de Ellen Alveberg

- Vi skal flytte siktet vårt 45 grader og Ellen gjorde inntrykk på meg ved måten hun tenker på. Hun har evnen til å forvalte det vi har bygget opp og samtidig se fremover og oppover. Hun har akkurat de egenskapene som skal til for å lede oss ut over landegrensene, sier Qvisten-sjef Fredrik Kiøsterud.

Ellen Alveberg har lang erfaring som filmprodusent. Hun har tidligere vært leder for Filmkameratene og jobbet med en rekke store produksjoner som «Børning 3».

Nå gleder hun seg til å jobbe med animasjon. 

- Mitt første minne med animasjon var Skipper'n som var superstas da jeg var barn. Da jeg fikk egne barn var de lidenskapelig opptatt av alt som var animert. Nå er barna mine voksne, men vi går fortsatt på kino og ser animasjonsfilmer sammen, sier Alveberg.

Fokuset hennes blir film og dramaserier myntet på et internasjonalt publikum.

- Jeg er forberedt på å bære fakkelen, springe foran og få med vårt fantastiske team på reisen! Jeg mener selskapets ambisjon er godt fundert og tiden er riktig for å ta nye steg, sier Alveberg.

Qvisten-sjefen har store ambisjoner for fremtiden.

- Vi ønsker å bli Europas Pixar. I det legger vi å formidle de beste historiene som et stort publikum ønsker å se, gjennomført i høy kvalitet og preget av innovasjon! Vi ønsker å gjøre Qvisten til et internasjonalt begrep. Da må vi gå innom flere sjekkpunkter underveis og sørge for at valgene våre leder oss dit. Jeg har stor tro på at vi kommer til å lykkes og at Ellen er et viktig tilskudd til selskapet, sier Kiøsterud.