Norges offentlige miljømerke, Svanemerket, har ansatt Nina Margareta Høie i den nyopprettede stillingen som pressesjef.

- Jeg gleder meg å lære av de som er best i klassen på miljø- og klima, og vise hvordan det slettes ikke trenger å være vanskelig å ta de mest bærekraftige valgene, sier hovedpersonen i en pressemelding.

Høie kommer fra stillingen som senior kommunikasjonsrådgiver i Plan International Norge. Her har hun de siste årene jobbet med internasjonal utvikling og bistand både i Norge og i utlandet, deriblant for FN.

- Nina har solid erfaring med å formidle komplekse saker på en enkel måte. Det kommer godt med hos oss i Svanemerket. For oss er det viktig at alle skal få mulighet til å ta gode, grønne valg uten å måtte være ekspert på miljø og klima selv, sier administrerende direktør i Svanemerket, Cathrine Pia Lund.

Hun forteller at de har opplevd etterspørsel av Svanemerkets tjenester, og da de derfor satser ytterligere på tydelig og målrettet kommunikasjon.

- Det er et stort behov for forenkling og standardisering og nå har vi fått en sterk ressurs til med på laget, sier Lund.