Prisene satt løst torsdag kveld på The Hub da Mediaforum samlet medier- og kommunikasjonsbransjen til festkveld og mediepriser og en av kveldens store høydepunkt var utdelingen av den store «Hedersprisen». Prisen gis den eller de som har gjort «en spesiell innsats for mediefaget» og bidratt «til å høyne mediefagets anseelse» og den gikk i år til Opinions Ole Petter Nyhaug.

- Jeg synes ikke jeg fortjener å si noe når ingen andre har sagt noe- Kvelden tilhører bransjen. Jeg føler at eneste grunnen til at jeg fortjener pris er fordi jeg holder ut i alle nachspielene. Så til dere unge i salen – ikke legg dere tidlig – vi må holde oss våkne litt lenger, sa en rørt Nyhaug fra scenen.

Det var DNBs markeds- og merkevaredirektør og fjorårets vinner Aina Lemoen Lunde som delte ut prisen.

Les også: Gullfesten fortsetter for Atyp: - Det sier noe om hva som bor i byrået

Her kan du se en video der Ole Petter Nyhaug mottar prisen på Mediaforum torsdag kveld.

Hedersprisvinneren var nylig gjest i Kampanje-podkasten «Professoren & Praktiker’n». Hør episoden om Forbrukertrender med Ole Petter Nyhaug fra Opinion.

- Føler det er for tidlig
Til Kampanje kunne Nyhaug fortelle etter prisutdelingen at følte seg litt «som Obama da han vant fredsprisen.»

- Uten sammenligning før øvrig, men det er for tidlig. Jeg har ikke gjort nok, sier Nyhaug.

Ha la til at han synes det var «veldig stas».

-  Men det er blanda følelser. Jeg føler en hederspris er noe man får når man er gammel. Samtidig ser jeg på de som har vunnet den før meg er godt er yngre enn meg. Så ja, kanskje jeg har blitt voksen. Det første jeg tenker er at «Jøss. Har jeg kommet dit», sier han.

- Ja. Føler du på en måte at du er ferdig nå? 

 - Nei, jeg føler ikke jeg er ferdig i det hele tatt. Men jeg blir litt sånn… jeg liker å stå på scenen, men ikke når det handler om meg. Det blir litt flaut på en måte. 

- Hva tenker du om juryens begrunnelse? Det var mange hyggelige ord der. 

- Ja, det var det. Det tar tid å prosessere det. Men skal jeg si noe fornuftig så treffer de på det jeg prøver å gjøre, nemlig å formidle kunnskap og innsikt. Jeg er kanskje ikke så god på det å lage kampanjene. Det er mange gode praktikere her, jeg er ikke en praktiker, jeg er en som tenker. Og hvis noen har fått verdi ut av tankene jeg gjør meg så er det utrolig verdifullt.  Så har jeg veldig respekt for at jeg gjør ingenting – jeg snakker og tenker. Jeg har veldig respekt for de andre som vinner priser for de har gjort noe og tar det ut i praksis, sier han.

I jurybegrunnelsen het det blant annet at Nyhaug gjennom en årrekke har bidratt til å gjøre «sine omgivelser litt klokere og litt mer åpne.»

- Er det mulig for en enkelt person å vesentlig bidra til å høyne kvaliteten på en hel mediebransje? Ja, årets hedersprisvinner har gjort nettopp dette. Ved standhaftig gjennom år, å opplyse, inspirere, utdanne og sette sine bransjekollegaer i stand til å bruke solid innsikt og analyse som grunnlag for sine beslutninger. I tillegg har vinneren kronisk utfordret og åpnet for nye perspektiv på nye og gamle problemstillinger. Alt via en formidlingsevne som ligger solid over snittet, het det i begrunnelsen.

Årets annonsør:

Strim ble kåret til årets annonsør på Mediaforum,. - Det er veldig hyggelig. Jeg er ganske overrasket, men det er mange andre som har bidratt til denne prisen, sa kommersiell direktør Ole André Skarbøvik til Kampanje. Foto: Eivor Eriksen.