- Det å jobbe tett på kystnæringslivet er veldig motiverende. Sjømatnæringen består av eiere og bedriftsledere som gløder for å bygge samfunn og skape flere jobber. Det er rett og slett et motiverende oppdrag jeg har tatt på meg, sier Peder Egseth.  

Trønderen Egseth, som frem til nå har han jobbet hos NHO, begynner i Sjømat Norge 15. oktober, og får tittelen næringspolitisk sjef. Hans hovedoppgave blir å drive «arbeid opp mot Stortinget, myndigheter, politiske partier, NGOer og andre sentrale aktører», det vil si lobbyarbeid.

- Med bakgrunn som statssekretær ved Statsministerens kontor og en tung politisk, økonomisk og organisatorisk bakgrunn er Peder riktig mann for Sjømat Norge, sier administrerende direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge i en melding.

Under koronapandemien hadde Egseth en sentral rolle, men han fikk mest oppmerksomhet da han bisto Molde-ordfører Torgeir Dahl med å komme med kritikk av Oslos håndtering av koronakrisen, uten at det var forankret hos ledelsen. Dette skjedde i mars 2021.

Snart går han ned én etasje i Middelthuns gate 27 på Majorstuen for å tre inn i Aina Vallands tidligere rolle.

- Når vi lyktes med å få til et så smidig og raskt bytte skyldes det at NHO har vært fleksible, sier Ystmark og fortsetter:

- De så at vi trengte en sterk person til denne posten, og har gitt oss tilgang på han uten oppsigelsestid.