Navn: Jonas Klafstad 

Alder: 27 

Stilling: Daglig leder og med-gründer i Busy

Utdanning: Grafisk design ved Høyskolen Kristiania

Første jobb: Gründer i eget selskap, Busy

Min hobby: Jeg liker å lære meg nye ting, hvor YouTube er en fantastisk plattform for akkurat dette. Her ser jeg på alt fra minidokumentarer til tech-reviews. I tillegg liker jeg å drive med idrett, hvor jeg blant annet har løpt et par maraton.

I Kampanje sin faste spalte «Unge Talenter» tar vi for oss et talent på opp til 30 år som på kort tid har oppnådd mye, eller har utmerket seg gjennom å vinne en pris eller sitte i en jury. Denne gangen har vi tatt en prat med Jonas Klafstad som følte at timesystemer og planlegging var «veldig lite sexy» da han jobbet freelance, men som nå driver et programvareselskap for nettopp dette. Ferdig med studiene startet han selskapet Busy, en timeføringstjeneste som kombinerer timeregistrering og planlegging integrert med kalender, sammen med Even Dalen. 

- Jeg har selv logget timer, fakturert tid og jobbet med designarbeid for kunder. Dette var en «pain» jeg selv kjente på. Spesielt i den kreative bransjen har folk høye forventninger til brukervennlighet og at det skal være visuelt bra, og jeg følte at timesystemer og planlegging var veldig lite sexy, sier han.  

Han beskriver denne delen av arbeidslivet som «veldig traust og kjedelig» og påstår at ingen liker å føre timer.  

- Det ville vi gjøre noe med, forteller Klafstad og forteller: 

- I starten visste vi ikke hva vi lagde. Vi ville bygge et produkt og skape gode brukeropplevelser. Det var egentlig ikke den kreative bransjen vi var overbeviste om at vi skulle satse på, det kom etter hvert. 

Den første store kunden Klafstad og Busy fikk var JCP PRAD. 

Les også: Ragnhild (30) har ingen femårsplan: - Handler mer om å faktisk finne ut av hva jeg selv trives med

- Litt oppskryttGründeren beskriver seg selv som veldig interessert i veldig mye: 

- Det gjør at jeg som person klarer å engasjere meg for det meste. Jeg tror det er en egenskap å ta med seg når man bygger et selskap. Du må være potet, og synes alle aspektene av forretningsdrift er spennende, selv regnskap og økonomi. 

Til tross for at Klafstad har startet et selskap og tatt det fra start-up til scale-up vil han likevel ikke kalle seg selv et talent. 

- Begrepet «talent» er litt oppskrytt. Alle som har fått til noe har som oftest jobbet ganske mange timer for å komme dit, sier han. 

- Begrepet i seg selv er jo naturligvis inspirerende. Å bli omtalt som et ungt talent er en kul anerkjennelse, jeg ser den, men jeg tror ikke man skal hvile på laurbærene og tenke at «da er det bænkers», sier han. 

Han viser til noe han hørte en tid tilbake: 

- Hvis du tror du er ferdig utlært er du egentlig bare ferdig. 

Les også: Helene ble byråleder i en alder av 25: - Ingenting ekstraordinært ved meg

Fra start-up til scale-up- Hva tenker du videre i karrieren din? Hva gjør du om fem år? 

- Jeg må nok videreutvikle meg, så uansett om jeg er daglig leder i Busy eller et annet selskap har jeg lyst til å skape og bygge noe stort. Det er ambisjonen min, sier Klafstad. 

Per nå er det mest spennende med jobben nettopp at Busy går fra å være en start-up til en scale-up. 

- Vi har doblet antall ansatte og kommer til å ansette flere utover høsten. Det å bli flere mennesker og bygge team, det synes jeg er veldig spennende akkurat nå, forteller gründeren. 

Til de som vil starte eget selskap har han følgende å si: 

- Jeg tror hvis du skal gjøre det må du være forberedt på og klar over at det er et helvete, ler han og legger til: 

- Du må ha forventning om at det er mest dritt i en lang periode, men når du får det til så er det utrolig kult. Da er det verdt det.  

Han tror man kan finne mye glede i å det å starte eget selskap, så lenge man er innstilt på å gi gass og synes det er gøy. 

- Jeg finner mye glede i det å ha vondt. Det er den beste indikatoren på at du utvikler deg som menneske. Hadde jeg vært komfortabel hele tiden hadde jeg vært bekymret, avslutter han.