I en fersk undersøkelse fra Vixen, som blant annet står bak prisutdelingen «Vixen Awards», har man forsøkt å kartlegge det faglige nivået blant norske influencere. Her kommer det frem at tre av fire oppgir at «de har god kunnskap knyttet til influencer-markedsføring.» Samtidig oppgir nesten syv av ti at de ser på seg selv som gründere og 82 prosent at de har et ønske om å videreutvikle seg selv og sine kanaler fremover.

- Samtidig er det er stor variasjon av kompetanse blant sosiale medie-profiler. Vi ønsker å bidra til å styrke den faglige utviklingen blant store og små profiler, med kunnskap om hvordan en kan etablere en karriere og gjøre innholdsproduksjon til bærekraftig business, forteller Pia Tryland, daglig leder i Vixen.

Det er med bakgrunn i disse tallene at Vixen og Inzpire.me lanserer en helt ny konferanse for influencere, kalt «The Creator Talk». Konferansen arrangeres torsdag 18. august på Pakkhuset i Oslo.

- De fleste kurs og konferanser på markedet er i dag skreddersydd markedsførere og annonsører. Influencere ligger som regel i forkant når det gjelder bruk av sosiale medier, og vi ser at det er et behov for en kompetansearena tilpasset denne målgruppen, sier Tryland.

Årsaken til at Inzpire.me, en plattform for influencer marketing, har valgt å gå med som medarrangør er den brede bruken av plattformen i industrien. Det sier viseadministrerende direktør i Inzpire.me, Marie Mostad.

- Over 70 prosent av influencere i Norge bruker inzpire.me, og for oss er samarbeidet med Vixen en anledning til å dele den erfaringen vi har opparbeidet oss gjennom mange års influencer-samarbeid, i tillegg til at vi møter brukere av tjenesten vår, sier Mostad.