Metro Branding har hentet inn Frank Undheim fra The Oslo Company, til den nyopprettede stillingen som kreativ leder i Oslo. I tillegg til sin forrige arbeidsgiver har han lang erfaring fra byråer som McCann, Dinamo, og Leo Burnett, hvor han blant annet har jobbet med Maarud, Rottefella, Fargerike og Norgesenergi.

- Jeg elsker denne bransjen. Det skjer alltid noe nytt, og utfordringene står i kø. Nå gleder jeg meg til å jobbe enda mer helhetlig i Metro Branding enn det jeg har gjort tidligere, sier Undheim.

Med over 20 års erfaring i bransjen var det blant annet interessen for andre fagområder som fristet kreatøren til Metro Branding. Selv forteller han at når man har holdt på så lenge som han, rekker man å være innom veldig mange steder som ligner på hverandre.

- Jeg har savnet et større fokus på teknologi, og det får jeg her. Vi har alle godt av å bryte ut av det vante, og for min del gleder jeg meg til å jobbe kreativt i samspill med UX og performance, legger han til.

Undheim innrømmer at han ikke har tenkt på å forlate byrålivet.

- Noe av det kuleste er at uansett hvor lang erfaring du har så finnes det ingen garanti for at man har rett. Erfaring betyr ikke nødvendigvis fasit, for det er tross alt mennesker vi jobber med. Jeg digger at vi aldri bli utlærte, sier han.

Krevende prosess
Byråleder Cathrine Stensland karakteriserer sin nye kollega som en bauta i bransjen.

- Frank har mye å tilføre oss og kundene våre med sin lange erfaring innen B2C og FMCG-markedet, sier hun.

Hun legger ikke skjul på at prosessen med å finne rett kandidat til å lede det kreative teamet i Oslo har vært krevende.

- Det er mange flinke kreative sjeler i bransjen vår, men vi så etter en som også kan ta ansvaret for å bygge vekst og der utpreger Frank seg, fortsetter hun.

Selv ser den nyansatte frem til å løfte Metro Branding ytterligere.

- Å forme egen stilling er noe jeg har ønsket en lengre periode. Jeg har på mange måter alltid kommet til dekka bord. Særlig når det gjelder en vekstprosess. Det er som oftest andre som har drevet med vekst, og så har jeg kun levert innenfor dette, sier han og legger til:

- Det er gøy å få ansvar for å bygge vekst selv, i tillegg til å levere som kreatør som jeg alltid har gjort.

- Liker å «gønne» på
Den ferske kreative lederen får sin hovedbase i det høyeste bygget i rekken på Barcode, men ser frem til å samarbeide med hele byrået.

- Byråene som kun er lokalisert innerst i Oslogryta bærer preg av å gjøre det samme som hverandre, med de samme type kreatørene og de samme konsulentene, sier Undheim.

- Selv om Metro Branding har nesten alle kundene sine i Oslo, tror jeg det er bra for byrået at det ble grunnlagt i Sandefjord. Det skaper et perspektiv mange andre mangler. Det er derfor godt å også komme seg litt ut av hovedstaden, til tross for utsikten jeg har fått fra kontoret i Oslo, fortsetter han.

Siden oppstart i august har ikke den kreative lederen ligget på latsiden:

- Jeg er jo en fyr som liker å «gønne» på når jeg først får en oppgave. Den beste måten å starte i en ny rolle er alltid å begynne å jobbe med en gang. Så langt har jeg ikke ført så mange interne timer, for å si det sånn, sier han.