Det skriver rådgivningsselskapet Spencer Stuart i en pressemelding. Mette Krogsrud har vært konserndirektør med ansvar for HR, kommunikasjon, bærekraft og myndighetskontakt i Schibsted.

- Schibsted er et fantastisk selskap og det har vært en glede å kunne bidra til utviklingen sammen med et sterkt team med en bred agenda. Nå gleder jeg meg til å bistå kunder på tvers av bransjer og problemstillinger både i Norge og internasjonalt, sier Krogsrud.

Spencer Stuart bistår i evaluering, rekruttering og videreutvikling av toppleder og styrer globalt, og har flere av Norges største virksomheter på listen.

- Mette har en helt unik erfaring som rådgiver. Hun har høy tillit hos klienter hun har jobbet som rådgiver for, og ikke minst strategisk og operativ erfaring fra Schibsted, som er et av de ledende selskapene i Norden på utvikling av fremtidsrettede organisasjoner. Teamet vårt i Norge, Norden og resten av verden gleder oss til få på Mette på plass og til å videreutvikle vår rådgiving sammen, sier Anne Syrrist, som er daglig leder og ansvarlig for oppbyggingen av Spencer Stuarts Oslo-kontor.

I tillegg til å jobbe med toppledere og styrer i Norge, vil Krogsrud inngå i Spencer Stuart sin bransjegruppe for Teknologi, Media og Telecom (TMT) internasjonalt.

- Mette er akkurat den type rådgivere vi ønsker i Spencer Stuart. Hun har tillit hos klienter på det høyeste nivå og har i tillegg foroverlente perspektiver på ledelse og strategisk utvikling av organisasjoner sier Marco Giusti, leder for EMEA-regionen i Spencer Stuart.

- For meg har det vært viktig å kunne fortsette å jobbe internasjonalt. Spencer Stuart er et topp selskap med et sterkt team i Norge og globalt. Jeg ser frem til å bli en del av dette internasjonale teamet og videreutvikle den solide posisjonen Spencer Stuart har, sier Krogsrud.

Krogsrud og Syrrist forteller at ledelse blir stadig mer krevende på grunn av geopolitisk uro, digitalisering og økte forventninger fra ulike interessentert.

- Samtidig ser vi at enkeltledere og ikke minst lederteam kan utgjøre den store forskjellen, både for gode selskaper og de som sliter. Dette krever helt andre prosesser rundt ansettelse og videreutvikling av toppledelse og styrer enn tidligere. Det å jobbe i tett partnerskap med valgkomiteer, styrer og toppledere er helt kritiske for oss som rådgivere, i tillegg til åpne og transparente samtaler med ledere om hva de ønsker og hva som er riktige neste steg og utvikling for dem, sier Krogsrud og Syrrist.