For mange er kanskje Henriette Bruusgaard kjent som programleder og profil i både TV og podkast, men nå melder hun overgang til PR-bransjen. Hun har tiltrådt stillingen som kommunikasjonsrådgiver i PR-byrået Apriil Oslo.

- Jeg gleder meg masse til å starte i et så spennende byrå som Apriil. De virker veldig sultne på å få til ting og er i stadig vekst, og jeg er happy for å bli en del av dem, sier Bruusgaard.

I Apriil skal hun blant annet gi kommunikasjonsråd til ledere og næringslivet generelt, samt bidra på eksisterende byråportefølje.

- Hvorfor akkurat PR-bransjen?

- Jeg har alltid engasjert meg i den biten av jobben min som handler om å kommunisere budskapet man jobber med ut til folk på best mulig måte. Jeg klør alltid litt fingrene hvis jeg ser en bedrift eller organisasjon som jeg opplever har mer potensiale i kommunikasjonen sin, samtidig er jeg veldig ydmyk på at jeg har mye å lære, sier hun til Kampanje.

Lang TV-erfaring
Bruusgaard har lang erfaring som programleder i TV 2 og TVNorge, hvor hun blant annet har ledet «Absolutt underholdning», «Alt for Norge» og «Biggest Loser». De siste årene har hun jobbet som både reporter i God morgen Norge og i flere podkaster. Til høsten er hun aktuell som deltaker i «Alle mot alle» på Discovery.

- Jeg har alltid jobbet mye i kulissene også, og har helt klart en «bak-kvinne» i meg. Det føles veldig naturlig og givende å bruke min erfaring til å hjelpe andre, sier hun.

- Alle jobber jeg har hatt handler jo om å få frem et budskap, og å fortelle historier på en effektiv og lettfattelig måte. Jeg håper jeg kan overføre det til denne jobben, det blir kjempespennende, utdyper hun. 

Fra fotball til PR:

Også Vibeke Johannesen er på plass i Apriil PR, hun som daglig leder.

Utelukker ingenting
Til tross for ny yrkesvei er ikke nødvendigvis programlederkarrieren til Bruusgaard over. Det vil også være mulig å gjøre oppdrag ved siden av eller som en del av byrået.

- Apriil er et kreativt hus med mange muligheter, derfor utelukker jeg ingenting. Men først og fremst gleder jeg meg til å bli kjent med nye kollegaer, øve meg på passiarer ved kaffemaskinen, og ikke minst sette meg inn i og lære å kjenne de allerede eksisterende kundene her, sier hun.

- Henriette har en spennende bakgrunn og mye relevant kompetanse vi ser frem til at hun kan dele. Vi er veldig glade for å få henne på laget, så vi kan dra nytte av all hennes erfaring og personlige egenskaper, sier Vibeke Johannesen, daglig leder i Apriil PR Oslo.

Johannesen er selv ny i byrået, og kommer sist fra stillingen som daglig leder i Sportsklubben Brann. Både Johannesen og Bruusgaard hadde første dag i ny jobb mandag denne uken.