Æra har ansatt Marie Storli som systemøkonom. Hun kommer fra en lederstilling i Rethinking Economics Norge, som er en medlemsorganisasjon for økonomer, studenter og andre med økonomifaglig interesse.

- Jeg elsker å jobbe med folk som har lyst til å gjøre en endring i verden, og som ikke er redd for å utfordre rammene til det etablerte. Her føler jeg at Æra treffer midt i blinken, sier Marie Storli i en melding.

Æra er et strategisk innovasjonsbyrå, med bærekraft som utgangspunkt. Selskapet ble etablert i 2015 og teller i dag 18 ansatte på en omsetning som har ligget rundt 25 millioner kroner de seneste årene. Byrået jobber med kunder som FN, NFF, Tine, Orkla, Tomra, IKEA, OBOS, Schibsted og Finn.no.

Byrået har som et av sine tilbud systeminnovasjonsprogrammet Floke, der ideell, offentlig og privat sektor møtes for å samarbeide om å løse det Æra mener er «våre største samfunnsutfordringer.» Floke-ansvarlig og partner i Æra, Mads Bruun Høy, sier stillingstittelen er laget med tanke på Storlis spesifikke stillingsbeskrivelse.

- Jeg tør derfor påstå det ikke finnes noen andre med den i Norge. Et kjapt Linkedin-søk viste heller ingen treff i USA, sier Bruun Høy til Kampanje.

Les også: Skal løse samfunnsfloker i nytt bærekraftsbyrå: - Håper å bli en ekstra motor

- Utrolig imponerende bakgrunn
Han er derfor godt fornøyd med selskapets nye kollega som er utdannet samfunnsøkonom, men som siden har spesialisert seg i hvordan økonomien spiller en rolle i å endre store system.

- Marie har en utrolig imponerende bakgrunn, som inkluderer alt i fra vitenskapelig assistent ved UiO til frivillige verv helt sentrale for det hun og vi ønsker å få til. Hun er med andre ord en svært kunnskapsrik og kompetent skaper som systemene våre trenger. Derfor synes vi også dette er helt «midt i blinken». Vi har gledet oss veldig til å komme i gang etter sommeren med Marie på kontoret, sier han.

Tidligere sesonger av Floke har blant annet tatt for seg ungt utenforskap, mobilitet, plastsøppel, og et truet friluftsliv.