Det var i begynnelsen av april at det ble kjent at Beathe Stangeland Eide sluttet i stillingen som markedssjef i mobilselskapet Ice, som nylig ble kjøpt opp av Lyse. Men nå har landets tredje største mobilselskap etter Telenor og Telia funnet sin nye leder for markedsføring og merkevare. Jannicken Lampe er ny marked- og merkevaresjef i Ice og hun kjenner selskapet godt etter å ha jobbet der siden 2014, fra tiden før Ice ble mobiloperatør.

- Det er klart det er gøy å få denne muligheten. Jeg har fungert i stillingen noen måneder allerede som konstituert, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Lampe til Kampanje. 

Hun sier hun har vært store deler av karrieren i Ice.

- Ja, det føles nesten som at jeg har vokst opp i Ice, og jeg er veldig stolt over å ha vært med å bygge Ice til den merkevaren den er i dag, og ikke minst alt jeg har lært på hvert steg på veien hit. At jeg nå får tilliten til å lede både marked, merkevare og de fantastisk dyktige og dedikerte menneskene i teamet er jo intet mindre enn en drømmejobb, sier hun.

Totalt så teller markedsavdelingen i Ice 15 stykker og selskapet jobber i dag med byråene Nord DDB, Starcom og Elg. 

- Med ny marked- og merkevaresjef på plass i Ice, trenger byråene å bekymre seg for mulige utskiftninger?  

- Jeg er godt fornøyd med partnerne våre, og vi jobber veldig fint sammen. Jeg verdsetter at de utfordrer oss, samtidig som vi utfordrer dem. Det gir god dynamikk og gode resultater. De trenger ikke å gå inn i sommeren med bekymring, men heller ta en velfortjent ferie, sier hun.

Les også: Beathe Stangeland Eide gjør byrå-comeback: - Har kjent på savnet

- En kreativ hjerne
Kommersiell direktør i Ice, Shiraz Abid, sier til Kampanje at Lampe «først og fremst er en bra person som er dyktig med folk.»

- Det gjør henne til en god kollega og smitter over i at hun setter kundene i fokus. Det i kombinasjon med solid kunnskap om markedsføring og en kreativ hjerne gjør henne til en perfekt markedssjef, sier Abid.

Abid forteller videre at Lampe «har et hjerte for å skape gode merkevarer som kunder liker godt.»

- Hun er en leder som evner å gi folk rundt seg rom, noe jeg mener er avgjørende. Med hennes engasjement for Ice har vi mye å se fram til, sier han.

Får ny eier
Sammenslåingen av Lyse og Altibox og Ice vil hun ikke si så mye om annet enn at hun har vært i Stavanger og hilst på sine nye kolleger. 

 - Det blir utrolig spennende og jeg ser frem til å skrive nok et nytt kapittel i telekomhistorie, sier hun. 

 - Hvordan blir det å markedsføre TV og internett i tillegg til mobil? 

- Først og fremst er det spennende å jobbe i et stort fagmiljø innenfor marketing, med merkevarer som kan gi store synergier. Hvem som skal markedsføre hva, det vil tiden vise.

Tuller i ny reklame
Nylig slapp Lampe og Ice sine nye reklamefilmer som handler om en markedsavdeling som ikke er helt på bølgelengde med «kidsa» og sliter med emojiene. 

- Hvordan står det til med emoji-kunnskapene selv?  

-  Jeg har nå lært at jeg stort sett bruker emojis som er fullstendig utdatert, noe barna hjemme også kan bekrefte. Man blir fort litt utdatert når man skal lage kampanjer mot den målgruppen, sier hun.

- Men her følte dere at dere traff eller?  

- Ja vi føler oss trygge på å levere på målet med kampanjen. Men det er klart, man kjenner på spenning når man går på luften med et nytt konsept. Kommunikasjon er subjektivt og humor er kan slå feil, men det viktig å stole på byrået og innsikten i slike sammenhenger, trust the process rett og slett. Jeg er veldig fornøyd med resultatet. 

Det var sist uke at Kampanje kunne vise den nye reklamefilmen til Ice som rettet seg mot de unge i generasjon Z. Generasjon Z en målgruppe mange merkevarer har utfordringer med å kommunisere til og det er snakk om generasjonen født i perioden 1997-2012 og som følger etter millennials’ene (født i perioden 1981-1996).

- Kommer det flere filmer og uttak der dere tuller litt med dere selv? 

- Du skal ikke se bort fra det, sier hun.

Les også: Emoji-trøbbel for Ice i ny ungdomskampanje: - Tror det ligger en sannhet i filmene