- Jeg er skikkelig glad for å få denne muligheten. Kulturfeltet er så rikt, og det å formidle opplevelser, underholdning, innsikt og nye tanker til publikum gjennom kulturinnhold og kulturjournalistikk føles både viktig, meningsfullt og ikke minst er det utrolig gøy, sier hun i en pressemelding.

Ny kulturredaktør i NRK, Ingerid Nordstrand, har vært redaksjonssjef i NRKs kulturavdeling siden 2014. Her har hun blant annet jobbet som redaksjonssjef for TV-serier, ledet avdelingens utviklingsarbeid og i de siste årene har hun også hatt ansvar for en styrket podkastsatsing.

Skyhøye ambisjoner
Nå trer hun inn i stillingen hun selv mener er drømmejobben.

- Jeg føler at jeg omtrent har vokst opp i Kulturavdelingen, siden jeg stort sett har hatt hele min karriere i disse gangene og med disse flotte kollegene. Jeg ser enormt fram til å jobbe videre i denne avdelingen som, inkludert vårt eget orkester, er proppfull av ulik spisskompetanse og skyhøye ambisjoner. Det skal bli spennende å ta fatt på jobben og se hva vi kan få til i årene som kommer, sier Nordstrand.

Hos NRK har hun blant annet utviklet og prosjektledet programserien Nasjonalgalleriet som gikk i mange sesonger, i tillegg til å starte opp blant annet Arkitektens Hjem og Sommer i P2.

- Glad hun takket ja
Kommende NRK-sjef og nåværende direktør for Marienlyst-divisjonen, Vibeke Fürst Haugen, er svært fornøyd med å få Nordstrand på plass som ny kulturredaktør.

- Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til å lede kulturavdelingen vår. Nordstrand har et sterkt engasjement for å fremme kulturens plass og betydning i samfunnet og har store ambisjoner for NRKs kulturinnhold, sier Haugen og legger til:

Hun er også sterk strategisk, har lang erfaring som redaksjonell leder og hun kan vise til gode resultater med å utvikle både innhold og organisasjon. Jeg er trygg på at dette vil bli bra for norsk og samisk kultur, for NRK og for publikum, sier Haugen.

Nordstrand overtar rollen som ny kulturredaktør etter Marius Hoel som gikk til NRKs utviklingsavdeling i mars.