Tidligere landslagshopper Bjørn Einar Romøren trer inni stillingen allerede i mai. 

- Vi er utrolig glade for å få Bjørn Einar med på laget i Kreftforeningen. Han har først og fremst en unik kompetanse og erfaring innen partnerarbeid opp mot næringslivet, sier Kreftforeningens generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross.

- Kreftforeningen har offensive mål for å få næringslivet enda mer engasjert i kreftsaken. Vi er overbevist om at Bjørn Einar vil være en viktig forsterkning av dette arbeidet, fortsetter hun.

Les også: Markedssjefen i Norges Skiforbund slutter: - På tide å prøve noe nytt

Romøren har selv vært åpen de siste årene om at han har hatt kreft i hofta. Han har med det samarbeidet med Kreftforeningen gjennom kampanjen «Menn snakk om det» de siste par årene, og kjenner organisasjonen godt. Ross sier at samarbeidet har gitt mersmak.

- Vi har spesielt latt oss imponere av hans evne til å bygge relasjoner, sier hun.

Romøren forteller at han gleder seg til å begynne i Kreftforeningen.

- Først og fremst er jeg veldig glad for å få lov til å jobbe sammen med en veldig bra gjeng som jeg er blitt kjent med over en lang periode. Jeg gleder meg til å komme inn i et godt miljø med fine folk som brenner for en ekstremt viktig sak, sier Bjørn Einar Romøren.

- Jobben er spennende. Jeg ser fram til å bygge relasjoner som gir gode samarbeid med stor verdi for begge parter. Det er det jeg har jobbet mest med etter hoppkarrieren. I tillegg er jeg veldig, veldig glad i å jobbe med å utvikle ting, og skape og videreutvikle konsepter.