Frode Skage Ullebust (46) er ansatt som leder for merkevare- og markedsføringsteamet i Vy. Ullebust har en lang karriere innenfor merkevarebygging, kommunikasjon og markedsføring, og kommer til Vy fra en tilsvarende stilling i IKEA. Ullebust vil nå gå inn i ledergruppen for marked og kundeservice i Vy.

- Vi er glade og takknemlige for at Frode Ullebust vil bidra med sin kundeorientering og sin erfaring med å skape engasjement rundt bærekraftige tjenester til å få flere til å bruke tog, buss og Vybil fremover, sier markedsdirektør i Vy, Merete Møystad, i en melding.

I IKEA har Ullebust ledet et markedsteam som har flere suksessrike markedsføringskampanjer i Norge bak seg, der den siste kampanjen «handlet om innovative løsninger for bærekraftig gjenbruk».

- Vy er en spennende merkevare og en innovativ samfunnsaktør, jeg gleder meg til å fortsette arbeidet med å skape en bedre hverdag for folk flest, nå i en annen bransje. Vi må få enda flere til å reise bærekraftig og kollektivt, sier Frode Ullebust.

Ullebust starter i april og erstatter Eirik Harildstad som forlater Vy etter åtte år, og går til stillingen som chief operating officer (viseadministrerende direktør, red. anm.) i Aller Media Norges byråsatsing i Ahead Group. Ahead Group består i dag av byråene Oculos, Hyper, Elg, Nova Vista og Retail House Varejo. 

- Eirik er akkurat den profilen vi ønsket oss inn i denne stillingen. Hans bakgrunn fra kundesiden er svært viktig for oss fordi han har virkelig hatt skoene på både fra tiden i DNB og ikke minst de siste årene i NSB og VY. Nye tider krever nye måter å tenke samarbeid mellom kunde og byrå på og vi skal utfordre etablerte strukturer på dette fremover, sier konserndirektør i Ahead Group, Kjetil Botten Skogly.

Skogly sier Harildstad vil «få en svært viktig rolle i den videre utviklingen av Ahead Group».

- Eirik kjenner alle deler av kommunikasjonsbransjen svært godt og vet akkurat hvor skoen trykker i samarbeidet mellom kunde og byrå. Han vil derfor blant annet få ansvar for å operasjonalisere de planene vi har lagt for å bli kundenes prefererte partner i årene som kommer, sier Skogly.

Selv sier Harildstad at han «gleder seg stort til å starte i jobben i Ahead Group.»

- Som kunde av ulike byråer i mange år har jeg gjort meg en del tanker rundt hvordan samarbeidet mellom byrå og kunde bør være fremover og det å få muligheten til å påvirke dette hos en så spennende aktør som Ahead Group er en mulighet jeg rett og slett måtte si ja til, sier Eirik Harildstad.