Janette Haukland trer inn i nyopprettet stilling som Business Development Director hos Norwegian Promotion Group (NPG) og vil samtidig gå inn i ledergruppen.

Hun kommer fra stillingen som Managing Director i Sponsor- og eventforeningen som hun har hatt siden 1. januar 2020. Der har hun ledet en bransje som de siste årene har vært hardt rammet av de ulike koronatiltakene.

Senest torsdag denne uken kommenterte hun de nye lettelsene i tiltakene som åpner for inntil 200 i publikum på innendørsarrangementer.

- Det ble litt kortere enn jeg tenkte da jeg takket ja til jobben, men sånn er det. Det dukker opp ulike tilbud også får man nye perspektiver og nye erfaringer. Men jeg gleder meg til fortsatt være en del av bransjen og håper jeg i min nye jobb også kan bidra til å at bransjen får vekst og synlighet, sier Haukland til Kampanje.

Hun fortsetter som daglig leder i foreningen frem til en ny person er på plass, men regner med å starte opp i sin nye i løpet av første kvartal i år. 

- Du begynnner hos et av medlemmene dine?

- Ja, det gjør jeg. Jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne si nei til, følte jeg, men det er samtidig vemodig å forlate foreningen, sier hun.

Styreleder i Sponsor- og eventforeningen Vegard Arntsen synes det er leit å miste Haukland.

- Janette har valgt å takke ja til nye utfordringer, men forblir innenfor vår bransje. Vi beklager dette for vår egen del, men vi er naturligvis glade på hennes vegne. Nå bytter hun side og vi satser på at hun vil fortsette å bidra inn i foreningen som et aktivt medlem isteden, sier Arntsen.

- Vært to utfordrende år
Som leder av Sponsor- og eventforeningen har Janett Haukland forsøkt å fremme frustrasjonen bransjen har slitt med gjennom koronapandemiens stadige nedstengninger, metersregler og plassbegrensninger. Alle tiltak som har gjort det blytungt å drive innenfor eventindustrien der store deler av omsetningen forsvant over natten og alle konferanser, eventer og fysiske konserter og arrangement ble satt på vent, avlyst eller utsatt.

- Det har vært to ganske utfordrende år og jeg føler virkelig at jeg har stått i stormen og gjort alt jeg kan for å få mer oppmerksomhet for bransjen. Men det har også vært noen veldig utviklende år, sier hun.

- Har det vært to tunge år?

- Det ble en annen stilling enn den jeg var ansatt til. Men jeg føler selv at jeg har hatt en ganske sterk personlig utvikling faglig sett. Jeg kunne jo ikke den politiske kommunikasjonsbiten, så det har vært veldig interessant. Samtidig virker det nå som vi skal prøve å få korona litt bak oss og gå tilbake til å drive foreningen på mer normal måte med faglige møter og oppdateringer, og da er det helt sikkert noen andre enn meg som kan ta dette videre, sier hun.

- Hvem kommer du til å savne minst, Abid Raja eller Anette Trettebergstuen?

- He he, jeg vet ikke om jeg skal begi meg inn på den der. Men Raja er jo ute og Trettebergstuen er inne så det svaret gir seg kanskje selv, sier Haukland.

- Vil ha en nøkkelrolle
Norwegian Promotion Group har som forretningsidé å skape lønnsomme møteplasser som knytter mennesker, ideer og merkevarer sammen, både fysisk og digitalt.

Haukland skal arbeide med rådgivinging og forretningsutvikling i selskapet, i tillegg til å arbeide aktivt med merkevarebyggende og salgsutløsene aktiviteter.

- Med sitt brennende engasjement og innsikt i vår bransje, mot medier og kundemålgrupper, og hvordan disse påvirker hverandre, vil Janette ha en nøkkelrolle i NPG’s strategiske satsninger. Vi har stor tro på at Janette med sin erfaring og bakgrunn kan bidra på mange områder, strategisk og operativt i NPG, forteller en entusiastisk Stig Kristiansen, administrerende direktør i NPG.