Tormod Sandstø blir ny kommunikasjonsdirektør i Aion, et startup- og teknologiselskap under Aker som skal hjelpe bedrifter med sirkulært gjenbruk i virksomheten sin. Aion ble høsten 2020 etablert som eget selskap under Aker Biomarine, der man gjennom innovativ teknologi, datainnsamling og sporing skal bidra til å øke bruken av resirkulert plastmateriale i nye produkter, for å igjen redusere utslipp og ressursbruk.

Gjennom høsten har selskapet rekruttert flere nøkkelmedarbeidere for videre vekst, og nå er Tormod Sandstø ansatt med ansvar for kommunikasjon og eksterne relasjoner.

- Jeg har hatt syv veldig gode år i Telenor, med masse spennende kommunikasjonsoppgaver, utfordringer og gode kollegaer. Likevel føltes det rett å gripe muligheten til å gjøre noe nytt etter å ha blitt kjent med Aion og deres sterke ambisjoner innen sirkularitetsfeltet. I tillegg ble jeg begeistret etter møter med Runa og teamet hennes, og at vi deler oppfatning av hvordan kommunikasjon bør virke for at man skal nå sine mål. Dette kommer til å bli både lærerikt, utfordrende - og morsomt, sier Tormod Sandstø, som nå altså blir kommunikasjonsdirektør i Aion.

Aion ledes av Runa Haug Khoury, som tidligere var bærekraftsdirektør i Aker Biomarine, og har tidligere vært leder i Bellona.

- I Aion har vi en svært tydelig kommersiell ambisjon ved siden av å ville gjøre noe godt for miljøet og gi et bidrag til å drive samfunnsutviklingen i riktig retning. Tankelederskap og en uredd, tydelig stemme på sirkularitet skal være Aions DNA. Med Tormod på laget får vi en bunnsolid og drivende kommunikasjonsdirektør med bakgrunn fra noen av Norges største selskaper. Vi er utrolig glade for at han vil være med å bidra på ferden vi og Aion har i vente, sier Haug Khoury

Sandstø er medieviter fra Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Før stillingen i Aion var han informasjonssjef Telenor Group, og har fra tidligere vært presseansvarlig i SAS og kommunikasjonsrådgiver i Norgesgruppen.