Fenomen er kanskje aller mest kjent som produksjonsselskapet bak NRK-suksess og Gullrute-grossist «Rådebank», men de produserer også reklamefilm. Nå legger de inn et nytt gir på reklameproduksjon med ansettelsen av Emma Thorén som produsen.

- Fenomen har hele tiden hatt et ben innenfor reklame- og kommersiell filmproduksjon. Det er to årsaker til at vi nå velger å ansette en selvstendig produsent på dette feltet. For det første så liker vi å utfordre og utvikle oss som selskap ved å gjøre litt kortere prosjekter som det reklamefilm-produksjon er. For det andre er dette også en talentsatsing for oss. Vi ønsker å bli kjent med flere nye regi-talenter. Da er et reklamesamarbeid en utmerket bli-kjent-arena, sier administrerende direktør og kreativ leder i Fenomen, Tom Marius Kittilsen. 

Emma Thorén har flere år bak seg innen TV-produksjon. I tillegg har hun erfaring fra reklamebyråer som Anorak og Nord DDB. I sistnevnte var hun blant annet produsent for den prisbelønnede kampanjen «Stjel våre ansatte» for McDonald's.

- Fenomen har ikke bare masse utrolig hyggelig, engasjerte og bra folk, men de er og en snakkis i bransjen som et innovativt, faglig sterkt og kreativt sted i rask utvikling så for meg få denne muligheten og få være med på reisen videre sammen med Fenomen er utrolig spennende. Jeg er helt ærlig skikkelig stolt, sier Thorén.