En av Norges største heldigitale undervisningsmiljøer, Intendia, med nærmere 6.000 studenter digitalt i opp mot 250 programmer innenfor fagskole, videregående skole og kurs, har de siste årene hentet flere ledertalenter fra konkurrenten Sonans og fagmiljøer som Accenture, Differ og Oracle. Nå henter utdanningskonsernet, som blant annet eier Bjørknes, NKI og helsefagutdanningen Medlearn, ny markedstopp fra Finn.

- Dette er en del av en ambisiøs og målrettet satsning mot å bli Norges ledende tilbyder av digitale kurs og utdanninger, sier selskapets visekonsernsjef Nils Ola Bark som selv har bakgrunn fra nettopp Schibsted.

Han kom til Intendia våren 2020 som leder av den norske virksomheten i Intendia Group etter flere år på markedssiden i Atea. 

Les også: Designbyrå satser på digital helse - skal få flere til å velge helseutdanning

Den nye markedsdirektøren er, Hilde Glesnes Steffensen, som kommer med hele ti års erfaring fra rubrikktjenesten Finn, der hun de siste tre årene har vært sjef for medier og performance.  I Intendia skal hun forsøke å styrke Intendias posisjon som en ledende digital aktør i det norske utdanningsmarkedet.

- Hilde er siste brikken i et slagkraftig og fremtidsrettet lederteam, der vi kombinerer Intendias allerede sterke kompetanse innen utdanning med usedvanlig sterke ledere innen digital forretningsutvikling, sier Bark.

Han mener Steffensen «har en svært overbevisende track record i fremoverlent og innsiktsdrevet markedsføring fra en av Norges aller sterkeste digitale merkevarer.»

- Vi er mer enn heldige som får en slik ressurs om bord til å styrke og lede vårt markedsarbeid inn i fremtida, sier han.

Hilde Glesnes Steffensen tiltrer i sin nye jobb rett over nyrået.  

- Etter mange fine år i Finn, føles det ekstra godt å fortsette karrieren i et selskap med et viktig samfunnsoppdrag. Markedet for digitale kurs og utdanning er i medvind og det er et stort behov for utdanning som er tilpasset fremtidens arbeidsmarked. Jeg gleder meg til å bli en del av den flinke gjengen i Intendia, og få jobbe på tvers av merkevareutvikling, digital markedsføring og kommunikasjon, sier Hilde Glesnes Steffensen

 Intendia har de siste to årene investert tungt digitalt, og vridd store deler av sitt kurs -og utdanningstilbud fra stedbasert undervisning til digitale plattformer. NKI vil i 2022 ha over 4.000 studenter digitalt, og MedLearn har på rekordtid vokst til å bli Norges suverent ledende digitale utdanning innen helse -og oppvekstfag, med nærmere 1 500 studenter. I tillegg ser konsernet et stort potensial i den tradisjonsrike privatskolen Bjørknes.

- Det private utdanningsmarkedet opplever et kraftig skifte, der stedbasert undervisning har stagnert, mens det har vært en solid vekst i etterspørslene etter digitale kurs og utdanninger, sier Bark.