Gjennom 2021 har det vært en aldri så liten ansattboom for Spoon. 15 nye ansikter har gått inn dørene til kontoret og byrået teller nå 42 medarbeidere.

- 2021 har vært et supert år for Spoon. Vi har hatt masse å gjøre på alle områder, og vi vokser stadig, sier byråleder Siv Tonje Solfjeld.

- Siden starten av pandemien har vi arrangert mer enn 250 digitale konferanser, og behovet ser ikke ut til å bli noe mindre framover. Det passer oss godt fordi vi kan by på det redaksjonelle innholdet, design, gjennomføring og innholdsproduksjon til digitale studiosendinger, fortsetter hun.

Derfor hentet de i sommer Pernille Pike Lunde Thorbjørnsen. Hun er ansatt som prosjektleder for digitale konferanser og har erfaring fra P4, Abelia og JCP. Petter Hjerteholm er også hentet inn. Han er videoprodusent og har erfaring fra Try Råd.

- Jeg ble raskt betatt av Spoons verdier, flate struktur og måten de tar vare på sine ansatte på. Vi har et miljø der kollegaer har en enorm vilje til å engasjere seg og hjelpe hverandre, noe som gjenspeiler seg i arbeidet vi leverer. Jeg tar meg selv i å glede meg til å dra på jobb hver dag, selv på mandager, forteller Hjertholm.

- Vi opplever stadig økende etterspørsel for videoproduksjon. Derfor er vi glade for å ha fått med Peter på laget. Han er svært kreativ og allsidig, sier Solfjeld.

Hentet ekspertise til matkunder
Liv-Tone Otterholt
og Inga Kroken er også nye i byrået. Otterholt er ansatt som innholdsprodusent etter å ha arbeidet som kommunikasjonsrådgiver i Bane NOR og Microsoft. Kroken er ansatte som prosjektleder. Hun kommer fra stillingen som lagleder for markedskommunikasjon i Norsk Tipping. Både Otterholt og Kroken jobber matkunder som kundegruppe.

- Spoon jobber i krysningspunktet mellom journalistikk og markedsføring. Kjernen i arbeidet vårt er å skape forandring gjennom god historiefortelling og treffsikker distribusjon. Dette er noe som også offentlige kunder ser nytten av når de ønsker å nå ut med viktige budskap til brukerne, sier Solfjeld.

Mathilde Skjelbostad er hentet inn som rådgiver etter ti år lang fartstid i kommunikasjonsavdelingen i NAV. Sammen med kreatør og innholdsprodusent Ingrid Asp, som kommer fra Arbeids- og sosialdepartementet, styrker hun offentlig virksomhet som arena for Spoon.

- Jeg følte en umiddelbar «connection» med Spoon, i måten Spoon jobber på og i det de bryr seg om. I tillegg synes jeg Spoon har en spennende kundeportefølje med stor variasjon. Derfor tenkte jeg tidlig at dette ville være en arbeidsplass jeg kunne ha det veldig gøy på, sier Asp.

- Skal være et trygt sted å starte yrkeskarrieren
Tidligere i 2021 ble Eline Dalland hentet fra Stiftelsen Norsk Luftambulanse som seniorrådgiver, Meta Bjørn var matstylist og Stine Sparingen ble hentet fra Eurosko og ansatt som innholdsprodusenter. Marthe Jensen kom fra Hyper og er nå innholdsrådgiver for mat, mens Johan Ytredal kommer fra MediaCom og gikk inn i rollen som performancerådgiver i februar.

Martine Klohs er nyansatt og har bakgrunn fra event- og produksjonsarbeid blant annet i NRK og Filmkameratene. Hun er ansatt som prosjektleder.

- Vi fryder oss over å ha fått alle disse bra folka med oss i Spoon, og vi er stolte over å kunne by kundene våre på all denne sterke kompetansen innen kommunikasjon, markedsføring, produksjon og distribusjon, sier byråleder Siv Tonje Solfjeld.

I tillegg er Pauline Findalen Östgård og Maren Lieng Austegard ansatt i deltidsstillinger som kreatør/innholdsprodusent og designer, og Mah-Noor Baig er praktikant denne høsten.

- Spoon skal være et trygt sted å starte yrkeskarrieren for unge og kreative talenter. Hos oss er det rom for å vokse og utvikle seg, sier Solfjeld.