Byråleder Petter Thorendahl sier at for å møte sine oppdragsgiveres behov trenger PR-operatørene et mangfold av både erfarne og nyutdannede rådgivere.

- Sondre har et solid akademisk fundament, en analytisk tilnærming og praktisk erfaring som vil komme til gode både for våre oppdragsgivere og internt i byrået, sier Thorendal i en melding. 

Nyansatte Sondre Godø Bjerknes (28) har en bachelorgrad i medier og kommunikasjon ved OsloMet og en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Oslo.

Han sier at han synes det er hyggelig å bli satset på av et miljø han har fulgt over tid.

- PR-operatørene fremsto for meg som et veldig fremoverlent byrå med en spennende miks av oppdragsgivere fra ideelle organisasjoner, offentlig sektor og privat næringsliv. Allerede etter ett par uker i byrået ser jeg at mine antakelser var riktige og ikke minst at dette blir en bratt læringskurve, sier Godø Bjerknes. 

Takknemlig for mulighetene studiet har gitt
Godø Bjerknes har erfaring som medieanalytiker fra Retriever og som praktikant i Stortingets kommunikasjonsavdeling. I tillegg til dette har han også arbeidet frivillig for flere ideelle organisasjoner.

– Som nyutdannet tror jeg at det er en stor fordel å kunne vise til relevant erfaring. Selv har jeg vært heldig og er veldig takknemlig for de muligheten jeg har fått gjennom og ved siden av studiet, sier han. 

Byråleder Thorendahl er enig i at praktisk erfaring ved siden av studiene er en stor fordel.

– Praktisk erfaring gir kandidater en fordel og ikke minst så bygger det nettverk. Vi har god erfaring med å ta en inn studenter på praksisplass og har gjennom årene også ansatt flere i faste stillinger etter endt utdannelse, sier Thorendahl.

Ifølge meldingen har PR-operatørene stor pågang med nye oppdrag og skal rekruttere flere kloke hoder gjennom høsten og våren.

– Vi har noen gode samtaler og prosesser på gang med erfarne rådgivere som vil bistå til å styrke oss ytterligere. I tillegg, kommer vi nok til å ha en rekrutteringsdag for ferske talenter i løpet av 2022, avslutter Thorendahl.