Det nye langdistanseflyselskapet Norse Atlantic Airways har ansatt Lasse Sandaker-Nielsen som kommunikasjonsleder. Han tiltrer stillingen 1. desember.

Norse Atlantic Airways ble etablert i mars i år av Bjørn Tore Larsen, som er gründer, administrerende direktør og hovedaksjonær i flyselskapet. De første flyvningene forventes å ta av i den første halvdelen av 2022.

- Jeg er veldig glad for å få Lasse med på laget. Med Lasse får vi en strategisk, tydelig og erfaren kommunikasjonsdirektør som har lang fartstid fra internasjonal luftfart, er vant til å håndtere krevende situasjoner og ikke minst forstår hvordan kommunikasjon kan brukes til å oppnå viktige forretningsmål. Det gjør at han er ideell for oss, sier administrerende direktør Larsen i en melding. 

- I tillegg deler han vår ambisjon om å skape en inkluderende kultur der alle ansatte opplever at de er en del av laget. Jeg gleder meg til å jobbe tett sammen med Lasse, fortsetter Larsen. 

Sandaker-Nielsen hentes fra en stilling som seniorrådgiver i First House. Han har tidligere jobbet mer enn ti år for Norwegian, hvor han var informasjonsdirektør og leder for det internasjonale PR-teamet, i tillegg til å lede arbeidet med krisekommunikasjon, samfunnsansvar og bærekraft.

Han har også tidligere vært redaksjonssjef i TV 2, prosjektleder i Nettavisen og medieanalytiker i Infopaq.

- Norse representerer noe helt nytt i internasjonal luftfart. Selskapet skal ikke bare tilby direkteflygninger mellom Europa og USA til en lav pris med mer miljøvennlige Dreamlinere, men skape mange nye arbeidsplasser i Norge og internasjonalt. Norse skal bygge en kultur med stor takhøyde der medarbeiderne oppfordres til å ta initiativ og ansvar, noe som vil bidra til gode kundeopplevelser, sier Sandaker-Nielsen.

Han sier at bærekraft også settes høyt på dagsorden.

- Det gjør at jeg har lyst til å være med på å bygge dette flyselskapet til å bli de reisendes førstevalg. Jeg gleder meg skikkelig til å returnere til luftfarten og den energien, entusiasmen, lidenskapen og tempoet som preger denne viktige bransjen, sier Sandaker-Nielsen.

Sandaker-Nielsen får det overordnede ansvaret for flyselskapets intern- og eksternkommunikasjon, inkludert medie- og samfunnskontakt, samt samfunnsansvar og bærekraft.