Publicis-gruppen og Kitchens innholdsbyrå, Shift, girer opp satsingen på levende bilder med ansettelsen av stjernefotograf og gründer Thomas Haugersveen som ny filmsjef og Tarek Selim som ny produsent.

Haugersveen har bakgrunn som pressefotograf for blant annet New York Times, Newsweek, Le Monde og norske aviser som Dagens Næringsliv og Dagbladet. I 2015 gründet han videoselskapet ELG, som ble kjøpt opp av Redink. Det siste året har han vært fagleder for studieretningen Digital innholdsproduksjon på Høyskolen Kristiania.

- Å bygge opp og drifte filmavdelinger er noe jeg brenner skikkelig for. Publicis, med store byråer som Kitchen og Starcom, har en unik posisjon i markedet, og et genuint ønske om og mulighet til å utvikle videomiljøet sitt. Det var rett og slett umulig å si nei når jeg fikk tilbudet. Jeg vil at vi skal bli det beste inhouse-filmmiljøet i landet, sier Haugersveen.

Tarek Selim har de siste årene jobbet med produksjon av reklamefilm og TV-serier hos blant annet Try, HyperRedink, Anti og NRK.

- Da jeg fikk høre om alle de spennende planene Publicis og Shift hadde for å utvikle produksjonsavdelingen internt, var det ingen tvil. Nå har jeg vært her en stund, og kan definitivt bekrefte at dette er riktig sted, riktig tid og riktige folk å være på lag med, sier Selim.

Content-sjef i Publicis og leder i Shift, Maria Egeland, har nå en filmavdeling som teller syv faste ansatte. Hun er godt fornøyd med utvidelsen.

- Thomas har vi hatt i kikkerten lenge, og endelig var tidspunktet riktig for både ham og for oss. Thomas er sjelden vare, ikke bare er han en topputøver av faget, men han er samtidig en strateg som kan løfte blikket og være visjonær. Vi er sikre på å fortsette utviklingen og heve nivået ytterligere med Thomas i førersetet, sier Egeland. 

- Tareks gode humør og gode orden, kombinert med evnen til å snu seg raskt rundt og tenke utenfor boksen, har vi allerede høstet frukter av. Han har en nøkkelrolle i riggen vår, som er en skalerbar enhet med mulighet for å gjøre mye av small/medium-produksjonene selv, og så utvider vi teamet med freelancere og andre flinke folk på produksjoner der vi trenger ekstra muskler, fortsetter hun.