Ingeborg Volan kommer fra stillingen som redaktør for publisering og visuell journalistikk i Dagens Næringsliv. Før det jobbet hun med digitalisering og forretningsutvikling i NRK og Adresseavisen. Hun har også bakgrunn fra byråbransjen, deriblant Gambit Hill & Knowlton og Isobar.

1. november tiltrer hun stillingen som administrerende direktør i De norske Bokklubbene.

- De norske Bokklubbene er en institusjon i norsk kulturliv. Jeg vokste opp som medlem i Bokklubben Barn og frydet meg hver gang det kom ny bok. Det er en ære å få lov til å lede Bokklubbens neste kapittel og skape den samme lesegleden for nye generasjoner medlemmer, sier Ingeborg Volan i en pressemelding.

Hun forteller at det ikke var noen lett avgjørelse å bytte bransje.

- Det er få ting som kunne fått meg til å forlate journalistikken generelt og Dagens Næringsliv spesielt. De siste årene har vi i DN og NHST jobbet knallhardt og sammen fått abonnement på kvalitetsjournalistikk til å bli en bærekraftig forretningsmodell. Det blir vemodig å forlate det fantastiske teamet jeg har fått være en del av. Men Bokklubben ble rett og slett en for fristende mulighet til å la gå fra seg.

Ingeborg Volan overtar sjefsjobben etter Kari Møller, som går av med pensjon 31. januar 2022.

- Vi er svært glade for å få med oss Ingeborg Volan på laget. Bokklubben har en seksti år lang historie som litteraturformidler i Norge. Volan har kombinasjonen av redaksjonell erfaring, digital kompetanse og de personlige egenskapene som skal til for å ta Bokklubben inn i en ny tid, sier styreleder Mads Nygaard.