Group M møter økningen i digitale investeringer generelt og programmatisk spesielt, skriver  byrågruppen i en melding. Siden i sommer har de styrket sitt programmatisk-team med fem nyansettelser. 

- De siste årene har rollen til en programmatisk spesialist endret seg veldig - fra å være en som leverer kampanjer, til å ha en rolle som programmatisk rådgiver på video, display, native, audio og å til se kreative muligheter. Vi trenger ulike hoder som kan fokusere på ulike ting, sier Ann Jack, programmatisk-sjefen i Group M.

Ifølge Jack har Group M lagt seg på en rekrutteringsstrategi hvor målet er å finne de riktige folkene med det riktige tankesettet, men med ulike bakgrunner og ulikt nivå av erfaring. Tilskuddene til teamet består av tre erfarne spesialister og to som aldri har jobbet med programmatisk tidligere.

- Vi har rekruttert fem flinke folk, og det er en variert og interessant bukett, sier Jack.

Trond Søbstad kommer fra stillingen som Digital Media Planner i Los & Co, Anders Gjerdalen jobbet som Programmatic Solutions Manager i Schibsted. Sindre Nalum er Programmatic Lead i Red, og tiltrer sin stilling i GroupM 1. oktober. 

- Hadde ikke hørt om programatiske kjøp
I tillegg har programmatisk-teamet ansatt Gudrun Gudmundsdottir og Mathias Moi, som er helt ferske i faget. 

- Gudrun og Mathias hadde verken jobbet med eller hørt om programmatiske kjøp før de kom over stillingen, sier Jack.

Gudmundsdottir er fra Island og har bakgrunn som sales solutions manager for Islands største hotellkjede.

- Jeg hadde lyst til å lære noe nytt i mediebransjen. Programmatisk blir bare større og større plattform med mange forskjellige muligheter og miljøet endres raskt. Det er utfordrende og det liker jeg, sier hun. 

Moi kommer fra forsikringsbransjen, men bestemte seg for å gjøre et karriereskifte.

- Jeg hadde lyst til å jobbe med noe rettet mot min utdanning i markedsføring. Da virket en jobb innenfor programmatisk veldig spennende. Programmatiske kjøp er veldig aktuelt i dag, noe som gjør det ekstra gøy å være med på utviklingen. Det er en bratt læringskurve og jeg lærer noe nytt hver dag, sier han. 

- Det de mangler av erfaring fra programmatisk veier de mer enn opp for med friske øyne og nye perspektiver. De har nå jobbet her i litt over en måned og har sklidd rett inn i teamet. Vi har merket at de allerede utfordrer oss på det vi gjør til daglig, og det trenger vi, sier Jack.