Vilde Hjort Batzer forlater stillingen som podkastsjef i NRK til fordel for jobben som forretningsutvikler og leder for lydproduksjon i produksjon- og managementselskapet Fenomen.

Selskapet står bak Gullruten-vinneren «Rådebank» og andre TV-produksjoner som «Team Solberg», og «Gamerne», i tillegg til podkaster som «Baarli & Benjamin går i terapi» og «Jentesex».

- Vi er veldig stolte og glade for at Vilde har takket ja til å komme til Fenomen for å jobbe med oss og alle våre profiler. Vilde er nøyaktig den ressursen vi har lett etter til å styrke Fenomens satsing på profiler og lydproduksjoner. Hun tar med seg bred og meget solid erfaring fra NRK, hvor hun har vært med å bygge opp profiler og programmer som Are & Odin, P3Morgen, Lørdagsrådet og Radioresepsjonen, sier Tom Marius Kittilsen, daglig leder i Fenomen, i en pressemelding.

- Vilde nyter allerede stor respekt hos våre mange profiler, er kreativ og har stor gjennomføringsevne, og i tillegg er hun usedvanlig hyggelig, så er det perfekt match, legger han til.

Hovedpersonen selv gleder seg til å ta fatt på ny jobb, selv om hun synes det er vemodig å slutte i NRK.

- Selv om jeg elsker å jobbe i NRK, ble det for fristende å takke ja når et så spennende og faglig sterkt selskap som Fenomen banket på døra. De lager innhold som holder høy kvalitet, som «Rådebank», og det er en gjeng med veldig engasjerte og dyktige folk som jobber der. Noen av dem har jeg også jobbet med i NRK, og jeg vet at det er personer jeg har mye å lære av - og som det er gøy å samarbeide med. Gleder meg til å jobbe tett på både folk og produksjon, og være med på å bygge opp et selskap i raskt utvikling, sier Vilde Hjort Batzer.

Fenomen står ikke bare bak lyd- og TV-produksjoner. De driver også managementbyrået Fenomen Folk, der TV- og radioprofil Niklas Baarli er partner.

- Vi er heldige som har fått tillit hos noen av landets aller største og begavede talenter, og det forplikter. Vi er egentlig ikke så opptatt av å bli et stort management, men å levere høy kvalitet for de vi jobber med. Vilde blir helt sentral i arbeidet med å realisere våre ambisjoner både for managementet og for lydproduksjon, sier Kittilsen.