- Vi er svært fornøyde med at vi får inn en slik kapasitet i Steinkjer24. Lorns har den perfekte CVen for å bekle en slik stilling, både når det gjelder journalistbakgrunn og lokal forankring, sier avtroppende redaktør Stig Jakobsen.

Lorns Bjerkan var frontsjef i VG, før han gikk inn i tilsvarende stilling i Nidaros i januar 2020. Tidligere har han jobbet i roller som journalist, frontsjef og nyhetssjef i Aftenposten og Adresseavisen.

Bjerkan forteller at han er spent på jobben som redaktør og mener samtidig at å jobbe i oppstartsaviser kan gi spennende utfordringer.

– Etter mitt skjønn er det å jobbe i oppstartsaviser kanskje noe av det mest spennende man kan begi seg ut på i Medie-Norge nå, sier han og legger til: 

- Her er det nok en avis som sørger for å få frem flere stemmer, ulike utfordringer og at nyheter ikke er noe som kommer når det passer den etablerte avisa best, sier Bjerkan som ser frem til å jobbe med både kolleger, samt kilder på Steinkjer og Inderøy.

I tillegg til å ha startet journalisitkarrieren med å frilanse for Steinkjer-Avisa og Inderøyningen, har også Bjerkan jobbet i Trønder-Avisa. Det gjør at han kjenner godt til konkurransen i området.

– Det er alltid en styrke for en avis å få inn en ekte nyhetsjeger som Lorns. Jeg er svært spent og optimistisk når det gjelder hvor han og staben tar avisa videre, sier styreleder i Steinkjer24, Henning Johansen.

Steinkjer24 startet opp i oktober 2020, og kunne vise til et offisielt opplag på hele 1485 etter syv måneders drift.

Avisa er eid av Polaris Media, som også huser blant annet Adresseavisen, Mediehuset Innherred, Trønderbladet, Fosna-Folket, Sunnmørsposten og Bladet