Publicis-gruppen henter tilbake Patric J. Ligner. Ligner har tidligere vært ansatt i Starcom, og var også partner i oppstarten av det datadrevne reklamebyrået til Publicis, New Work.

Nå sist kommer han fra stillingen som ansvarlig for performance marketing i Komplett.no. Når han nå vender nesen hjemover, får han ansvaret for å lede det samme området. Utover å lede fagområdet performance marketing vil han også jobbe tett med de andre miljøene i gruppen innenfor reklame, innhold, teknologi og e-commerce.

- Jeg mener Starcom og Publicis er og forblir et av de meste fremoverlente miljøene innenfor kommunikasjon i Norge. Så når muligheten dukket opp for å reise hjem og nørde på Norges mest interessante annonsører og lede de beste folka, var dette en mulighet som ga energi og det ble helt umulig for meg å si nei, sier Ligner til Kampanje. 

Les også: Sluttet da Kitchen overtok New Work - nå begynner Patric Ligner i Atyp

Leder for Starcom, Camilla Halleraker, gleder seg stort til å få Patric «hjem» igjen og kaller Ligner «et strategisk, orientert digitalhode». Ligner får stillingen som digital direktør i Publicis.

- Patric har en unik forståelse og interesse for hvordan data, teknologi og bruk av digitale plattformer kan bidra til å skape vekst for våre kunder. I dagens datadrevne verden, trenger vi de som kan løfte blikket og virkelig se muligheter for hvordan media kan bidra til forretningsvekst. I tillegg har Patric også den sjeldne evnen å klare å kombinere en teknisk forståelse med en stor dose kreativitet og formidle dette på en pedagogisk og inspirerende måte. Dette vil styrke et allerede sterkt lag, sier hun.

Starcom og Publicis sin performance-avdeling jobber blant annet med å utvikle løsninger, verktøy og håndtere programmatiske mediekjøp, sosiale medier og søk.

- Med økende fokus hos de fleste kunder på å skape bedre kundeopplevelser og aktivering på tvers av ulike medieplattformer gjennom bruk av egne førstepartsdata, samt viktigheten av e-commerce for mange, blir Patric og hans bakgrunn særlig viktig som ressurs både internt og for våre kunder. Som mediebyrå er vi godt rigget for å hjelpe kundene våre med dette, og med økt etterspørsel etter denne type rådgiving ser vi frem til å styrke oss ytterligere innen et viktig fagområde, sier Halleraker.

Starcom er en del av Publicis Groupe, en av Norges ledende byrågrupperinger med over 140 ansatte som jobber i byråene Starcom, Zenith, Kitchen, MSL og Sapient. Globalt er Publicis representert i 130 land og har 80.000 ansatte.