Leif Holst Jensen er ansatt som daglig leder for Oslo Filmfond. Han kommer fra en stilling fra Westerdals Høyskolen Kristiania, der han har vært instituttleder for film og medier.

Holst Jensen har tidligere produksjonserfaring fra Danmarks Radio og NRK, hvor han blant annet jobbet i U-redaksjonen, og har tidligere vært generalsekretær i Norske Spill-, TV- og filmprodusenters forening.

- Vi er veldig glade for at Leif Holst Jensen har takket ja til stillingen som daglig leder i Oslo Filmfond. Han er utviklingsorientert og har en dyp forståelse for de finansielle og politiske mulighetene og utfordringene som filmbransjen står overfor. Han har i tillegg solid erfaring med å bygge opp virksomheter og en unik, nyvunnen erfaring med å jobbe med utvikling av unge talenter. Det har vært stor interesse for stillingen, og jeg er helt trygg på at vi har funnet den personen som kan bygge og lede Oslo Filmfond til å bli en viktig og sentral aktør for utviklingen av bransjen i Osloregionen - både når det gjelder å få frem nye stemmer og en bærekraftig næring, sier styreleder for Oslo Filmfond, Stine Helgeland i en pressemelding.

Oslo Filmfond ble stiftet i april 2021 og er et selvstendig aksjeselskap eid av Oslo kommune. Fondet skal fremme audiovisuell produksjon og aktivitet i Osloregionen og styrke finansieringsgrunnlaget for audiovisuell produksjon.

- Oslo er en levende og vital by med et sterkt fagmiljø og mange særegne og originale stemmer. Som Joachim Trier og Renate Reinsves suksess i Cannes nettopp viste, er Oslo nå en ledende filmby i Norden. Vi vil bygge videre på dette, samtidig som vi vil utvikle nye stemmer og historier. Jeg ønsker å ha et bredt samarbeid med alle deler av bransjen, sier Leif Holst Jensen.

- De siste syv årene på Westerdals har vært veldig givende. Det er utrolig fint å jobbe med unge mennesker med masse energi og innovasjonskraft, og jeg tar med meg dette inn i arbeidet med Oslo Filmfond. Vi vil også jobbe for å skaffe en større og bredere finansiering av fondet, slik at vi kan skape vekst og varige verdier for Osloregionen og norsk film, avslutter han.